Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hundens varning räddade fyraåringens liv

Fyraårige Peyton och hans bästa vän.
1 av 4

Fyraårige Peyton och hans bästa vän.

Faksimil KMSP

Mamman berättar om natten när hon väcktes av Tater-Tot.
2 av 4

Mamman berättar om natten när hon väcktes av Tater-Tot.

Faksimil KMSP

Här leker hunden med en boll i trädgården.
3 av 4

Här leker hunden med en boll i trädgården.

Faksimil KMSP

Christi Smith kallar hunden "skyddsängeln".
4 av 4

Christi Smith kallar hunden "skyddsängeln".

Faksimil KMSP

Nyheter | 10/10/2013 20:06

Mitt i natten vaknade familjen av att pitbullen Tater-Tot gnydde. Det visade sig att familjens fyraårige son drabbats av lågt blodsocker och var tvungen att tas till sjukhus.

MINNEAPOLIS. Fyraårige sonen Peyton hade drabbats av akut blodsockerfall. Som tur var fanns familjen Smiths hund Tater-Tot i närheten. Hon ska ha kunnat lukta sig till att fyraåringen mådde dåligt och varnade familjen genom att gny och bete sig oroligt.

Till slut gick mamma Christi Smith upp mitt i natten för att kolla hur det var med sonen. Det var då hon upptäckte att han knappt andades. Hon ringde efter ambulans och Peyton kunde tas till sjukhus och räddas. 

"Kunnat vara en av de som berättar om hur hon förlorade sin son"

Nu hyllar mamman hunden, som familjen räddade från att avlivas bara en vecka tidigare. Hon kallar Tater-Tot för "skyddsängeln".

Trots att Peyton togs till sjukhus har läkarna ännu inte kunnat konstatera vad som låg bakom hans tillstånd. Han har testats negativ för diabetes. Mamman är dock överlycklig över att sonen kunde räddas i tid.

– Jag hade kunnat vara en av de mammor som sitter och berättar om hur hon förlorade sin son, säger hon till Fox lokaltevestation KMSP.

Tater-Tot är en pitbull som familjen räddat från Minneapolis djurskyddsenhet. Men hon är inte den första i sitt slag att få hjälterubriker den senaste tiden. Så sent som i förra veckan skrev Nyheter24 om pitbullen Onyx som räddade sin familj undan en brand. Den femåriga pitbullen Elle vann i helgen priset "American Hero Dog 2013" för sitt arbete som terapihund.