Söndag 23 Jan
Stockholm

Ambulansförare våldtog 17-åring – i ambulansen

Föraren har sagt upp sig från sitt jobb.
1 av 3
Föraren har sagt upp sig från sitt jobb. Foto: AP/TT
Han medger att han haft sex med flickan men hävdar att hon samtyckt till sex.
2 av 3
Han medger att han haft sex med flickan men hävdar att hon samtyckt till sex. Foto: AP/TT
Våldtäkten ska ha skett på väg till Slagelse Sygehus.
3 av 3
Våldtäkten ska ha skett på väg till Slagelse Sygehus. Foto: Google Maps

Den 17-åriga flickan blev kraftigt berusad under en fest och tvingades hämtas av ambulans. Men på vägen till sjukhuset menar flickan att ambulansföraren våldtog henne.

Kommentera (43)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

DANMARK. En dansk ambulansförare är misstänkt för att ha våldtagit en 17-årig flicka under en ambulansfärd den 1 september.

Mannen har varit avstängd sedan han anmäldes, men nu har han valt att lämna sin tjänst. Flickan har berättat att föraren förgrep sig på henne när de var ensamma i ambulansens bakre del, det rapporterar Ekstrabladet och Politiken.

– Jag kan bekräfta att vi har fått in en anmälan och att en ambulansförare är misstänkt för våldtäkt, säger polisinspektören Søren Ravn-Nielsen vid polisen på Sydsjälland.

"Strider mot våra värderingar"

Föraren nekar till brott men medger att han har haft sex med flickan och att hon samtyckt till samlag. Polisen kallades till sjukhuset efter att 17-åringen berättat om våldtäkten för en väninna som åkte med i passagerarsätet på ambulansen och därför inte märkte något under färden.

Ambulansföretaget är chockat efter anmälan. Oavsett om han fälls för brottet eller inte menar företaget att han brutit mot reglerna genom att ha sex med flickan.

– Vi blev chockade. Det här strider inte bara mot våra värderingar utan också mot reglerna för förhållandet mellan våra medarbetare och patienterna, säger kommunikationschefen Louis Honoré.

Kommentera (43)
Kopiera länk
Dela