Råkade skjuta sig med barnvaktens pistol.
1 av 2
Råkade skjuta sig med barnvaktens pistol. - Foto: Scanpix + faksimil
Femåringens liv gick inte att rädda.
2 av 2
Femåringens liv gick inte att rädda.

Femåring dog efter att ha råkat skjuta sig – med barnvaktens pistol

En 19-årig barnvakt sitter anhållen misstänkt för vållande till annans död efter att en femårig pojke skjutit sig själv – med hennes pistol.


"Därför bar jag pistolen"

En viktig fråga i utredningen har varit varför 19-åringen var beväpnad. I förhör har barnvakten förklarat att hon bar vapnet för att hon var rädd för att vara i huset själv.

TEXAS. Ett bostadsområde i Vidor, Texas har skakats av en djup tragedi. En femårig pojke sköt av misstag ihjäl sig själv när han lekte med sin barnvakts pistol.

Barnvakten, som levt med familjen i flera månader, hade i tisdags fått i uppdrag att se efter familjens femårige son samt sex månader gamla bebis. Men, 19-åringen somnade – med pistolen kvar på soffbordet.

När hon vaknade låg femåringen svårt skadad i vardagsrummet. I panik bar hon upp pojken och sprang till hans farföräldrars hus där de ringde efter hjälp. Men pojkens liv gick inte att rädda.

Kan få upp till två års fängelse

Nu har barnvakten anhållits misstänkt för vållande till annans död.

– Människor har rätt att bära vapen, och med det kommer ett stort ansvar. Om någon, på något sätt, lämnar ett vapen på en plats där barn kan få tag i det – så har man begått ett brott, säger polisen Clint Hodgkinson enligt Buzzfeed.

Om 19-åringen döms riskerar hon från sex månader till två års fängelse.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Priset sänks på bensin och diesel – så billigt blir det

Ukraina: Åtta döda i nattens attacker

1 timme sedan
Minst åtta människor rapporteras ha dödats och ett tjugotal skadats i nattens ryska attacker mot Ukraina. De riktades i huvudsak mot regionen Dnipropetrovsk, enligt inrikesdepartementet i Kiev.

Högsta antalet viltolyckor på tio år

1 timme sedan
Totalt inrapporterades 64 792 viltolyckor i fjol, att jämföra med 61 999 året innan. Det är det högsta antalet viltolyckor på de svenska vägarna på tio år.

Geely dumpar Volvo-aktier – kursen faller

1 timme sedan
AB Volvos aktie faller med 4,5 procent sedan kinesiska Zhejiang Geely Holding meddelat att man sålt av hela sitt innehav av B-aktier i AB Volvo för drygt 14 miljarder kronor.

Bättre än väntat från Avanza

1 timme sedan
Nätbanken Avanza redovisar ett rörelseresultat på 647 miljoner kronor för det första kvartalet. Det kan jämföras med vinsten på 579 miljoner kronor för det första kvartalet 2023. Det var bättre än väntat, enligt analytikernas prognoser.

Totalstopp i trafiken – frontalkrock mellan två bilar på länsväg 153

2 timmar sedan
"På länsväg 153, öster om Ätran, har en trafikolycka inträffat.", skriver polisen på sin hemsida.