Bilden hamnade på Facebook.
1 av 2
Bilden hamnade på Facebook.
Den här bilden ledde till att Laraine Cook fick sparken som tränare på en skola.
2 av 2
Den här bilden ledde till att Laraine Cook fick sparken som tränare på en skola.

Fick sparken – för en bild på Facebook

Pojkvännen tog sin flickvän på bröstet – ett ögonblick som förevigades på bild och senare hamnade på Facebook. Paret jobbar som idrottstränare på samma skola. Han fick en varning – hon fick sparken.


Tillbakablick

Svenska skolor kan också få för sig att sparka anställda för bilder som publiceras på Facebook. 

Minns du vad som hände med rektorn på Norrlands entreprenörsgymnasium?

Läs Nyheter24–artikeln från 2011 här. 

IDAHO. Pocatello High School sparkade sin basketbollstränare Laraine Cook i förra veckan på grund av en bild som lades upp på Facebook, rapporterar New York Daily News.

Bilden är tagen utomhus vid en sjö där hon och hennes pojkvän, Tom Harrison, semestrade med släkt och vänner i mitten av juli. Hon bär bikini och han badbyxor. De kramas och han passar på att lägga handen på hennes bröst. Någon är där och förevigar ögonblicket och Laraine Cook lägger upp bilden på Facebook.  

Kort efter att bilden publicerades på hennes Facebook-sida fick hon sparken som tränare för flicklaget i basketboll på Pocatello High School. 

Hennes pojkvän, Tom Harrison, är tränare för det skolans amerikanska fotbollslag. Han kom däremot undan med endast en varning, skriver New York Daily News.

Personalbeslut

Skolan vill inte bekräfta den exakta anledningen till avskedet, eller om det beror på att bilden anses vara opassande, utan säger bara att det var ett "personalbeslut".

I torsdags försökte spelare och föräldrar övertala skolan om att ge Laraine Cook tillbaka jobbet. Men de talade för döva öron, skriver New York Daily News. 

– Jag skulle aldrig göra något som jag uppfattade som omoraliskt under en familjesemester, säger Laraine Cook till ABC och fortsätter:

– Och jag tycker att bilden varken är opassande eller omoralisk.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!