Skrev på Facebook – sedan sköt han ihjäl sitt barn: "Döm mig inte..."

22-årig pappa sköt sin dotter i huvudet för att hämnas på flickans mamma.


COLORADO. "Döm mig inte...". Den 22-årige pappans ord postades bara minuter innan han sköt sin lilla dotter Mia, 19 månader, i huvudet. Hon dog kort därefter. 

Efter att Merrick McKoy skjutit sin dotter tog han pistolen och sköt sig själv. Han blev svårt skadad men överlevde. Motivet till skottdramat ska ha varit relationsproblem med flickans mamma Kimphone Phanthavongsa, 21 år, rapporterar Daily News. Flera uppdateringar på McKoys Facebookssida strax innan dådet pekar åt samma håll. "Jag sa till dig att jag inte kan leva utan dig, skrattretande, du trodde att jag att jag skämtade. men nu tar jag Mia och går ut ur det här, bitch", lyder ett av hoten.  

Chocken spred sig på sociala medier

Det iskalla dådet blev snabbt viralt på sociala medier. På 22-åringens Facebooksida, som fortfarande är uppe, finns mängder av kommentarer från chockade vänner som har svårt att hantera det som hänt. "Vad tänkte du på", "jag är mållös", "jag kan inte förstå att det hänt"

Tragiskt familjeöde

Dådet inträffade efter att föräldrarna, som inte längre är ett par, bråkat och mamman flytt i panik till en grannlägenhet där hon ringde polisen. Men hon hann inte i tid. När polisen kom till platsen fann man lilla Mia svårt skottskadad och hennes pappa bredvid. Båda fördes till sjukhus men bara pappan överlevde.

Mia, 19 månader är död. Kvar på Facebook finns grymma vittnesord om vad som hänt.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Morgonens nyheter 18 april

Malmö: Polisen rapporterar om misshandel

"Kvinna gripen, Malmö.", skriver polisen på sin hemsida.

Något lägre vinst för Tele2

Mobiloperatören Tele2 redovisar ett rörelseresultat på 1 250 miljoner kronor för det första kvartalet 2024. Det kan jämföras med vinsten på 1 264 miljoner kronor motsvarande period föregående år.

Swedbank ser räntesänkningar från maj

Efter en tålmodig väntan börjar Riksbanken sänka styrräntan i maj. Från sommaren ses en gradvis återhämtning av ekonomin, skriver Swedbank i sin konjunkturrapport.

Minskad orderingång för ABB

Den svensk-schweiziska automationskoncernen ABB redovisar ett rörelseresultat på 1 217 miljoner dollar för det första kvartalet 2024.

Tusentals evakueras efter vulkanutbrott

Ett vulkanutbrott i Indonesiens norra övärld har fått myndigheter att utfärda en tsunamivarning, evakuera byar och stänga en internationell flygplats.