Fredag 16 Apr
Stockholm

Polis stoppade kvinna i bil – och våldtog henne

40-åringen riskerar flera års fängelse.
40-åringen riskerar flera års fängelse. Foto:

En 40-årig polisman har gripits misstänkt för att ha våldtagit en 19-årig kvinna. Enligt anmälan ska polisen ha stoppat kvinnans bil – och sedan utsatt henne för ett övergrepp i polisbilen.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

SAN ANTONIO. Polismannen Jackie Neal, 40, har tidigare stängts av för att ha dejtat en 18-årig kvinna på polisutbildningen. Och enligt San Antonio Express-News ska han tidigare ha anmälts misstänkt för sexbrott mot en annan kvinna – en utredning som senare lades ner. 

Nu har Neal gripits misstänkt för att ha våldtagit en 19-årig kvinna. 40-åringen greps i lördags efter att 19-åringen lämnat in en anmälan mot honom. Enligt kvinnan ska Neal ha stoppat bilen, visiterat 19-åringen och sedan utsatt henne för en våldtäkt i polisbilen, det skriver Gawker.

Chefen: "Ett slag i ansiktet"

San Antonios-polisbilar är utrustade med videokameror, men av någon anledning fungerade inte kameran i Neals bil. Enligt polischefen William McManus måste 40-åringen ha varit medveten om det.

– Jag kan inte med ord beskriva hur besviken och arg jag är på det här. Jag är rasande. Det här är ett slag i ansiktet på hela polisdepartementet, säger McManus till My San Antonio

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela