Hackare lurade familjen att Ron var död – mitt under operationen

När Rod Smith vaknade upp från sin operation insåg han att något var fel. Hans familj och vänner trodde att han var död, efter att en hackare skrivit det på hans Facebook.


Facerejpade flickvän

Efter att en man tröttnat på sin flickvän otrohet hackade han sig in på hennes Facebook, utgav sig för att vara hon och skrev till hennes älskare att hon tidigare varit porrstjärna . Mannen la därefter ut chattarna på sin blogg och spred dem. Efter polisanmälan dömdes han till böter och skadestånd för förtal.

Rod Smith blev utsatt för Facebookattacken när hade åkt in till sjuhuset i West Peckham, Kent för en rutinoperation. När han vaknade möttes han av sin pappas söndergråtna ögon. 

– När min pappa kom för att hämta mig såg det ut som att han hade gråtit ögonen ur sig. Det är så sjukt att någon kunde göra så. Jag var chockad. Jag kunde inte tro det, säger Rod Smith, till Daily Mail. 

Trodde han var död

Hackaren hade loggat in på Smiths Facebookkonto och skrivit "Olyckligtvis dog Rod i eftermiddags i samband med en operation på Maidstone Hospital". Kort efter uppdateringen började telefonen ringa hemma hos Rods föräldrar dit nära och kära hörde av sig för att få uppgifterna bekräftade. 

– Jag var rasande. Rods bästa vän var upprörd eftersom han trodde att det var sant. Det är sjukt. Nivåerna vissa människor kan sjunga till, sa Rods mamma Ann till lokaltidningen, enligt Daily Mail.

Polisanmält

Ärendet är anmält till polisen i Kent, som har uppmanat Rod Smith att kontakta Facebooks administration för hjälp att spåra hackaren. 

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!