Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Räddades från att begå självmord – nu letar han efter sin hjälte

Jonny Benjamin letar efter mannen som övertalade honom från att inte hoppa.
1 av 3

Jonny Benjamin letar efter mannen som övertalade honom från att inte hoppa.

Youtube/Twitter

För sex år sedan ville Benjamin ta sitt liv.
2 av 3

För sex år sedan ville Benjamin ta sitt liv.

Youtube

Här är hans brev där han letar efter Mike.
3 av 3

Här är hans brev där han letar efter Mike.

Twitter

Nyheter | 20/01/2014 08:38

20-årige Jonny Benjamin var nära att hoppa från Waterloo Bridge när en man gick fram till honom och räddade hans liv. Nu vill han hitta sin hjälte.

STORBRITANNIEN. För sex år sedan var Jonny Benjamin, 26, nära att ta sitt liv genom att hoppa från Waterloo Bridge i London, skriver Huffington Post.

Den då 20-årige Benjamin hade just blivit diagnostiserad med Schizoaffektivt syndrom och kunde inte komma över tanken med att behöva leva med sin diagnos – och valde därför att ta sitt liv.

"Det blir bättre"

Men innan Benjamin hann hoppa från bron gick en man fram och stoppade honom.

– Mannen sa till mig: "Gör det inte kompis. Du kan ta dig igenom det. Det kan blir bättre. Kom så tar vi en kaffe och pratar om det", säger Benjamin.

Mannen, som Benjamin kallar för Mike – även fastän han inte vet om det är hans riktiga namn – lyckades övertala honom till att klättra över broräcket till andra sidan där sjukvårdspersonal stod och väntade.

Letar efter mannen för att tacka honom

Nu vill Benjamin komma i kontakt med Mike och har därför startat en kampanj tillsammans med organisationen Rethink så att han kan få tacka Mike för att ha räddat honom från att göra något så drastiskt. På hans Twittersida kan man följa uppdateringarna.

Tanken är också att man med denna kampanj ska få folk att prata mer om självmord, skriver Huffington Post.

– Han var den förste som gav mig hopp. Det var hans ord som uppmanade mig till att bli frisk, säger Benjamin i Youtube-klippet.

Titta på Benjamins video här: