Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Entreprenör uppspelt över Oxfam-rapporten: "Det här är mycket bra"

- 23/01/2014, 15:39 -
Kevin O'leary.

Kevin O'leary.

faksimil youtube

Nyheter 24 skrev tidigare i veckan om att världens 85 rikaste personer tillsammans har mer rikedomar än de fattigaste 3,5 miljarderna människor på jorden. Nu sprids en video där Kevin O'leary, en kanadensisk affärsman och TV-personlighet, säger att han "är väldigt uppspelt över nyheten".

KANADA. Organisationen Oxfam publicerade tidigare i veckan en rapport där de meddelade att den rikaste eliten på jorden har mer tillgångar än de fattigaste 3,5 miljarderna på jorden tillsamman, något som Nyheter24 även uppmärksammade.

Nu sprids en video på internet från ett kanadensiskt TV-program där en av värdarna hyllar nyheten.

– Det här är mycket bra eftersom det inspirerar alla och motiverar folk att titta upp mot den rikaste procenten och tänker "jag vill bli en av dem, jag kommer kämpa hårt för att nå toppen", säger Kevin O'leary i videon och hans kollega, Amanda Lang, kan inte tro sina öron när hon hör vad han säger.

God för 680 miljoner kronor

Kevin O'leary är en välkänd affärsman i Kanada och har medverkat i flera teveproduktioner, bland annat den kanadensiska versionen av Draknästet. Han har vid ett flertal tillfällen gjort kontroversiella uttalanden, bland annat under Occupy Wall Street-protesterna 2011.

Enligt hemsidan www.celebritynetworth.com har Kevin O'leary själv tillgångar på 300 miljoner dollar – eller motsvarande cirka 1.9 miljarder kronor.

Här är klippet från teveprogrammet:

https://www.youtube.com/watch?v=AuqemytQ5QA