640 kronor i böter vid försening
640 kronor i böter vid försening - Foto: COPYRIGHT SCANPIX SWEDEN / HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX

Böter om du kommer för sent till skolan? – Här är det verklighet

Avgift till föräldrar med försenade barn har införts i vissa skolor i Storbritannien.


Barn behöver sova

Ungdomar som går i skolan behöver sova på morgonen, då kan de få bättre resultat i skolan. Läs mer här.

STORBRITANNIEN. Böter på 60 pund, vilket i dag motsvarar ungefär 640 kronor, kan ges till föräldrar vars barn kommer för sent till skolan. De har då 21 dagar på sig att betala annars dubblas kostnaden för de försenade barnet.

– Det innebär mycket press på både barnen och föräldrarna, säger en mamma om reglerna som införts i flera brittiska skolor, till Daily Mail.

Många får betala

Det är ett fåtal skolor som använder sig av denna strategi för att minska förseningarna till lektioner. Folk inom skolväsendet tror på taktiken, uppger Daily Mail.

För att föräldrarna ska få böter behöver barnet komma några minuter försent vid minst tio tillfällen under en period på tolv veckor.

2012 var det 10 185 föräldrar som fick betala denna typen av böter i Storbritannien.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Misstänkt utbrott av mjältbrand i Laos

Inget brott bakom död i Torsby

Polisen bedömer att det inte ligger något brott bakom att en kvinna hittades död vid en golfbana i Torsby i Värmland i söndags.

Regeringen skyndar på riktlinjer för skärmtid

Redan efter sommaren kommer nya riktlinjer för hur barn och unga ska använda skärm och sociala medier. Vi har en alarmerande utveckling, säger socialminister Jakob Forssmed (KD).

The Body Shops hemsida ligger nere: "Tack för.."

The Body Shops hemsida ligger nere. Trots att personal säger att den kommer att fungera igen inom kort har sidan redan legat nere i snart tre veckor. Väntar de svenska The Body Shop-butikerna samma öde som de brittiska?

Kriminell personal – HVB-hem tvingas stänga

Aktivt kriminell personal, stök och en nedbränd byggnad. Efter larm från polisen stängs ett HVB-hem på Gotland med omedelbar verkan, rapporterar lokala medier.

Polisen i Tibro rapporterar om trafikolycka

"På riksväg 49, i utkanten av Tibro och i riktning mot Skövde, kör en kranbil in i en vägportal.", skriver polisen på sin hemsida.