Elvaårig pojke försökte ta sitt liv

En elvaårig pojke i USA försökte hänga sig efter att ha utsatts för mobbning. Orsaken till mobbningen ska ha varit pojkens förtjusning för "My little Pony".


Insamling

På GoFundMe har en insamling startats till Michael Morones.

När detta skrivs har 42 478 dollar samlats in.

RALEIGH, USA. Så har det hänt igen. En ung människa har försökt att ta sitt liv.

Elvaårige Michael Morones är väldigt förtjust i serien "My Little Pony". Han beskrivs som en väldigt glad pojke som har "Pinkie Pie" som favoritkaraktär i serien.

– Han är barnet som aldrig går. Han dansar överallt, berättar hans mamma enligt Gawker.

Försökte hänga sig i våningssängen

Dessvärre har han utsatts för mobbning på grund av sin uppskattning för den tecknande serien. Till sist orkade inte Michael med mobbningen längre. Han försökte att ta sitt liv genom att hänga sig i sin våningssäng.

Lyckligtvis upptäckte hans mamma och styvpappa vad som höll på att hända och lyckades rädda honom. Men syretillförseln till hjärnan bröts en kortare stund vilket gör att läkningsprocessen är svår att sia om.

– Vi kommer inte att veta på flera månader hur mycket som kommer att läka, säger hans mamma till ABC.

Liknande fall

Nyheter24 har flera gånger tidigare skrivit om självmordsförsök och självmord bland unga. Bland annat har vi berättat om en sexåring som försökte ta sitt liv efter att ha utsatts för rasistisk mobbning samt om 17-årige Carlos Vigil som tog sitt liv efter år av mobbning.

USA
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!