Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

17-åring sköts ihjäl av polisen – "beväpnad" med Nintendo-kontroll

Christopher Roupes vapen? En Wii-kontroll.
1 av 3

Christopher Roupes vapen? En Wii-kontroll.

Faksimil WSB-TV / Wikimedia Commons

Christopher Roupe blev 17 år gammal.
2 av 3

Christopher Roupe blev 17 år gammal.

Faksimil WSB-TV

Så här ser det ut när man använder Wii Remote.
3 av 3

Så här ser det ut när man använder Wii Remote.

Wikimedia Commons

Nyheter | 20/02/2014 18:35

En 17-årig pojke sköts ihjäl av polisen när han öppnade dörren med ett vapen. Men vapnet var en kontroll till spelkonsolen Nintendo Wii.

ATLANTA. Förra veckan sköts Christopher Roupe ihjäl i Atlanta. Polisen slog till mot huset för att gripa 17-åringens pappa som brutit mot en villkorlig frigivning.

När pojken öppnade dörren sköts han i bröstet av polisen – eftersom han var beväpnad.

"Blev omgående skjuten i bröstet"

Det finns bara ett problem. Flera olika vittnen hävdar att 17-åringens "vapen" var en handkontroll till spelkonsolen Nintendo Wii. Enligt advokaten Cole Law, som företräder familjen, var Roupe i färd med att starta en film på sitt Wii när polisen knackade på.

– Ögonvittnena på platsen säger tydligt att han hade en Wii-kontroll i sin hand. Han hörde att det knackade på dörren. Han frågade vem det var men fick inget svar. Så han öppnade dörren och blev omgående skjuten i bröstet, säger Law till WSB-TV.

En av grannarna säger till tevekanalen att han såg den kvinnliga polisen som sköt Roupe komma ut från huset och bryta ihop i tårar efter händelsen.

Se ett teveinslag om fallet här: