Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Cancersjuk åttaåring blev världens sötaste gourmetkock

Faksimil

Nyheter | 04/03/2014 14:39

Åttaårige Arthur blev allvarligt sjuk i cancer. Under behandlingens gång ville hans föräldrar muntra upp honom – i dag är han en strålande kock med ett eget program!

BRASILIEN. Hösten 2013 blev åttaårige Arthur Gonzaga allvarligt sjuk i leukemi. Han spenderade större delen av det halvåret på sjukhus, där han även fick tillbringa julafton, skriver Huffington Post. 

För att muntra upp Arthur bestämde sig pojkens pappa, Renato Gonzaga, och pojkens styvmamma, Priscila Inserra, för att skapa något annat och vackert som deras son kunde fokusera på.

Resultatet blev ett eget matlagningsprogram.

Har fått egen serie

Familjen filmade Arthur när han lagade mat och lade upp det på Youtube under titeln "Arthur Gourmand".

Efter nyår började Arthur i stället laga mat i en familjeväns stora kök som han fick låna för att spela in sina program.

I programmen agerar hans pappa sou chef och förser Arthur med allt han behöver, men även andra är inblandade i programmet som har en kameraman och en art producer.

Arthur visar alla steg

Än så länge har tre kortare klipp från det första avsnittet släppts och enligt Arthurs fansida på Facebook kommer första avsnittet sändas inom kort.

Programmen kommer vara på portugisiska och Arthur kommer guida tittarna genom allt från marinering till upplägg, rapporterar Huffington Post.

Men det är inte bara matlagning Arthur lägger fokus på i sina videos. Han spenderar också mycket tid med att berätta hur viktigt det är att ta tillvara på livet och omfamna sina passioner. 

Här kan du se ett smakprov på "Arthur Gourmand":