Cancersjuk åttaåring blev världens sötaste gourmetkock

Åttaårige Arthur blev allvarligt sjuk i cancer. Under behandlingens gång ville hans föräldrar muntra upp honom – i dag är han en strålande kock med ett eget program!


Leukemi

- Leukemi kallas den typen av cancer som finns i benmärgen där blodet bildas.

- Det finns både akut och kronisk form av leukemi. 

- Ibland kan man behöva stamcellstransplantation för att bli frisk.

Källa: 1177 

BRASILIEN. Hösten 2013 blev åttaårige Arthur Gonzaga allvarligt sjuk i leukemi. Han spenderade större delen av det halvåret på sjukhus, där han även fick tillbringa julafton, skriver Huffington Post. 

För att muntra upp Arthur bestämde sig pojkens pappa, Renato Gonzaga, och pojkens styvmamma, Priscila Inserra, för att skapa något annat och vackert som deras son kunde fokusera på.

Resultatet blev ett eget matlagningsprogram.

Har fått egen serie

Familjen filmade Arthur när han lagade mat och lade upp det på Youtube under titeln "Arthur Gourmand".

Efter nyår började Arthur i stället laga mat i en familjeväns stora kök som han fick låna för att spela in sina program.

I programmen agerar hans pappa sou chef och förser Arthur med allt han behöver, men även andra är inblandade i programmet som har en kameraman och en art producer.

Arthur visar alla steg

Än så länge har tre kortare klipp från det första avsnittet släppts och enligt Arthurs fansida på Facebook kommer första avsnittet sändas inom kort.

Programmen kommer vara på portugisiska och Arthur kommer guida tittarna genom allt från marinering till upplägg, rapporterar Huffington Post.

Men det är inte bara matlagning Arthur lägger fokus på i sina videos. Han spenderar också mycket tid med att berätta hur viktigt det är att ta tillvara på livet och omfamna sina passioner. 

Här kan du se ett smakprov på "Arthur Gourmand":


/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!