Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Smygfotade under kvinnors kjolar – frias

- 06/03/2014, 18:40 -

TT/Scanpix

En man som 2010 blev arresterad för att ha fotograferat och videofilmat under kvinnors kjolar slipper nu åtal.

USA. Under 2010 åkte en man i Boston runt på stadens tunnelbanor och smygfotograferade och filmade under kvinnors kjolar. Efter att ha blivit arresterad kämpade mannen för att slippa åtal, då han hävdade att han inte hade gjort något olagligt, enligt Mirror. 

Nu har han fått rätt.

Domstolen i Massachusetts har genom domare Margot Botsford har fastställt att fotografera och filma personer som är helt eller delvis avklädda är olagligt, men att den lagen inte gäller när det rör sig om påklädda personer.

Lagen lär omformuleras

En juridikexpert har efter domstolens utlånande sagt att han inte tror att det kommer dröja länge innan lagen omformuleras. 

– Det här kan lagstiftare lösa väldigt snabbt. Om personer nu hoppar upp och ner av glädje för att de tror att de har fått handlingsfrihet att bete sig sådär, så misstänker jag att den kommer bli kortlivad, säger Chris Dearborn, juridikprofessor vid Suffolk University i Boston, till Mirror