Elvaårig autistisk pojke ber Lego om hjälp att uppfylla sin dröm

Brynjar lider av autism och hans stora passion är Lego. Han bestämde sig därför för att skicka en video till Lego där han ber om hjälp att uppfylla sin dröm.


Om autism

Autism är en medfödd eller tidigt förvärvad genomgripande funktionsnedsättning, vars symtom visar sig före tre års ålder.

Personer med autism har svårigheter med social interaktion, något som märks redan vid låg ålder. Brist på ömsesidighet och nedsatt förmåga att leva sig in i andra människors perspektiv är huvudproblemet.

Läs mer här 

ISLAND. Elvaåringen Brynjar Karl älskar Lego över allt annat. Han har autism och svårt för det sociala, men hans skills när det kommer till Legobygge är enastående. 

Brynjar har två stora drömmar i livet: Att åka till Legoland och att bygga Titanic i Lego. Allt som saknas för att bygga båten är tillräckligt med Legobitar. Mått och tillvägagångssätt har Brynjar koll på till punkt och pricka, skriver 
Huffington Post

Artistisk och kreativ

För att få drömmarna att slå in spelade han in en video riktad till företaget Lego där han bad om deras hjälp. I videon, som han spelat in med hjälp av sin mamma, berättar Brynjar om sig själv, sin sjukdom och hur han varje dag kämpar för att vara "normal".

– Jag lär mig varje dag hur jag ska bete mig som "normala" barn. Vad nu det betyder. Jag försöker fortfarande klura ut det. Men, jag är också artistisk och kreativ, säger Brynjar i sin video.

Se videon till Lego här:

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Bil misstänks ha sprängts i Landskrona

Sveriges Radio har tekniska problem

Sveriges Radios hemsida och app är delvis ur funktion.

Spelar ingen roll för vikten när du äter

Det är inte när på dygnet du äter utan hur mycket som avgör. Det budskapet kommer från amerikanska experter som gått igenom befintlig forskning om hur så kallade ätfönster påverkar vikt och hälsa.

Järfälla: Polisen rapporterar om brand

1 timme sedan
"Samtal om rök som väller ut från tak på tennishall i Kallhäll.", skriver polisen på sin hemsida.

Bohlin om kritiken: "Fick okej att höra av mig"

1 timme sedan
Ministern för civilt försvar Carl-Oskar Bohlin (M) slår ifrån sig kritiken som riktats mot honom i samband med att en kvinna avskedades från Energimyndigheten, rapporterar SR:s Ekot.

"Europa för beroende av krut från Kina"

1 timme sedan
Vapenproduktionen i Europa är alldeles för beroende av krutråvaror som nitrocellulosa från Kina, enligt Saabs vd Micael Johansson. Det utgör en risk för Europas säkerhet.