Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Elvaårig autistisk pojke ber Lego om hjälp att uppfylla sin dröm

Brynjar berättar om sina drömmar – som båda innehåller Lego
1 av 2

Brynjar berättar om sina drömmar – som båda innehåller Lego

Faksimil

I videon ser man Brynjar rita upp en skiss av sitt drömbygge
2 av 2

I videon ser man Brynjar rita upp en skiss av sitt drömbygge

Faksimil

Nyheter | 19/03/2014 11:17

Brynjar lider av autism och hans stora passion är Lego. Han bestämde sig därför för att skicka en video till Lego där han ber om hjälp att uppfylla sin dröm.

ISLAND. Elvaåringen Brynjar Karl älskar Lego över allt annat. Han har autism och svårt för det sociala, men hans skills när det kommer till Legobygge är enastående. 

Brynjar har två stora drömmar i livet: Att åka till Legoland och att bygga Titanic i Lego. Allt som saknas för att bygga båten är tillräckligt med Legobitar. Mått och tillvägagångssätt har Brynjar koll på till punkt och pricka, skriver 
Huffington Post

Artistisk och kreativ

För att få drömmarna att slå in spelade han in en video riktad till företaget Lego där han bad om deras hjälp. I videon, som han spelat in med hjälp av sin mamma, berättar Brynjar om sig själv, sin sjukdom och hur han varje dag kämpar för att vara "normal".

– Jag lär mig varje dag hur jag ska bete mig som "normala" barn. Vad nu det betyder. Jag försöker fortfarande klura ut det. Men, jag är också artistisk och kreativ, säger Brynjar i sin video.

Se videon till Lego här: