Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Skulle hoppa från bro – räddade drunknande man i stället

Ödet?

Ödet?

TT/Scanpix

Nyheter | 19/03/2014 20:43

Mannen var på väg att hoppa från en bro. När räddningstjänsten kom till undsättning upptäckte de tack vare utryckningen en annan man i nöd.

STORBRITANNIEN. En man hade ställt sig på London Bridge och hotade att ta livet av sig. Förbipasserande ringde då efter hjälp, och polis och sjöräddning kallades till platsen. När de kom fram upptäckte de dock att det inte bara var den självmordsbenägne mannen som var i fara.

Hade tur

Precis nedanför bron upptäckte besättningen ombord på sjöräddningsbåten att det låg en fullt påklädd man i vattnet, som knappt kunde hålla huvudet över ytan. 

Toni Scarr, en av besättningsmännen, menar att mannen i vattnet hade tur, hade det inte varit för att den självmordsbenägne mannen behövde hjälp hade han troligtvis dött.  

– Det var inga andra båtar i närheten och jag tror inte att någon faktiskt visste att han låg i vattnet. Det är stor chans att om det inte hade varit för att sjöräddningen var på väg till det ursprungliga larmet, hade ingen sett honom och han hade drunknat, säger Toni Scarr till The Telegraph.

Klättrade ner från bron

Medan sjöräddningen fick upp den svårt nedkylda och förvirrade mannen ur vattnet, försökte polisen tala mannen uppe på bron till rätta. De lyckades och till slut fick de ner mannen i säkerhet igen, skriver The Telegraph