Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Räddade sin flickvän – blev påkörd av tåget

- 24/03/2014, 22:34 -
Tågolycka

Mannen dog när han räddade sin flickvän.

Scanpix/TT

De såg inte tåget komma, men i sista sekund lyckades han rädda livet på sin flickvän. Själv dog han efter sin heroiska insats.

USA. Ett tonårspar i Californien var på väg till en skoldans när olyckan inträffade. Det är fortfarande oklart varför tonåringarna gick längs rälsen, men de såg inte tåget komma förrän det var för sent.

Vittnen som befann sig på ett litet fält i närheten av olycksplatsen säger till ABC att de hörde hur tåget tutade när lokföraren såg paret, men att paret inte reagerade. 

– Jag hörde tåget och det tutade en hel del, och det slutade inte tuta, sa elvaårige Eric Stark, vittne till händelsen, till ABC.

Räddade hennes liv

Eric berättar också att när paret upptäckte tåget och vände sig om så var det redan för sent.  

– Killen knuffade tjejen av spåret, men hon blev ändå påkörd. Och honom sög tåget typ in och körde över honom. 

Erics pappa, Shawn Stark, som också såg olyckan intygar att det var vad som hände och menar att killens agerande var heroiskt.

– Jag tror att om inte han hade knuffat henne så hade båda dött, säger Shawn till ABC. 

Polisen utreder

Tjejen ligger fortfarande nedsövd på sjukhus, men familjen är övertygad om att hon kommer klara sig.

Polisen håller just nu på att utreda händelsen, men än så länge finns det ingenting som tyder på att något utav offren var påverkade av alkohol eller droger och att de inte heller hade hörlurar på sig, skriver ABC.