Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Rakade huvudet för att stödja sin sjuka vän – stängdes av från skolan

- 25/03/2014, 21:37 -
Kamryn och Delaney.
1 av 2

Kamryn och Delaney.

9News

Kamryns fina gest ledde till avstängning.
2 av 2

Kamryns fina gest ledde till avstängning.

9News

De allra flesta tycker att medmänsklighet är en bra idé. Det tyckte inte 9-åriga Kamryns skola.

KUSA. När 11-åriga Delaney Clements tappade håret efter att ha behandlats mot cancer rakade hennes två år yngre kompis Kamryn Renfro av sitt eget hår för att stötta henne.

– Det kändes som rätt sak att göra, säger hon till 9News.

"Gör mig ledsen"

Det tyckte inte de ansvariga på Kamryns skola. I stället slog man fast att hennes nya frisyr stred mot skolans policy – och stängde av henne från skolan.

– Det gör mig ledsen för hon var så glad för att gå tillbaka till skolan och visa upp för alla andra vad hon hade gjort, säger hennes mamma Wendy Campbell till 9News.

Kommer att få återvända

Skolan stod dock på sig och sa i ett uttalande att deras policy är tydlig, och att det inte är tillåtet att komma med rakat huvud. Men enligt 9News kommer dock Kamryn nu att få återvända till skolan eftersom att man, trots allt, kan göra undantag från policyn. Ett beslut som man, föga förvånande, kom fram till efter att historien om Kamryn uppmärksammats världen över.