Hunden tog ägarens telefon – ringde 112

En hund i Nabraska väckte oro hos operatörerna på larmcentralen efter att ha ringt 112.


USA. Det var när hunden Sophie och hennes matte Melissa Acosta satt i soffan en helt vanlig kväll som det inträffade – Sophie ringde till larmcentralen.

Enligt Acosta trodde hon att hennes lilla hund försökte gosa in sig bredvid henne på soffan. Men så låg det inte till och Acosta insåg snabbt att det Sophie egentligen höll på med var att trycka på sin mattes telefonskärm med sina tassar, skriver Ketv Omaha. 

Oroliga på larmcentralen

Plötsligt hörde hon ljud från telefonen. Det var operatören som tog emot samtalet som frågade efter adressen till där personen som var i nödsituation befann sig.

Telefonoperatörerna hade blivit oroliga efter att i andra änden av telefonen bara ha höt tunga aningar och ett krafsande ljud. 

"Aldrig varit med om något liknande"

– Jag har aldrig varit med om något liknande under alla mina år här, säger Marilyn Gable, anställd på den berörda larmcentralen, till Ketv Omaha

/
/
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Bättre än väntat från Avanza

Risk för nya ras i danska Børsen

Det finns risk för att fler delar av den brandhärjade historiska byggnaden Børsen i Köpenhamn kollapsar.

Börsen väntas falla efter Israelattack

Det ser ut att bli en minusöppning på Stockholmsbörsen, enligt förhandeln på IG Markets. På flera ledande Europabörser pekar det också mot minussiffror efter uppgifter om att Israel ska ha attackerat mål i Iran.

Morgonens nyheter 19 april

Här är morgonens nyheter i korthet.

Två unga män döda i våldsam krasch

En 18-årig man och en 20-årig har dött i en bilkrasch i Eskilstuna, säger polisen till Aftonbladet. Olyckan skedde kort efter midnatt.

Fler tror på stigande bopriser

Svenskarnas tro på stigande bostadspriser ökar för sjätte månaden i rad. Mer än hälften tror på en uppgång under året, visar Länsförsäkringarnas mätning Boprisbarometer.