Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hunden tog ägarens telefon – ringde 112

- 01/04/2014, 20:04

Faksimil

En hund i Nabraska väckte oro hos operatörerna på larmcentralen efter att ha ringt 112.

USA. Det var när hunden Sophie och hennes matte Melissa Acosta satt i soffan en helt vanlig kväll som det inträffade – Sophie ringde till larmcentralen.

Enligt Acosta trodde hon att hennes lilla hund försökte gosa in sig bredvid henne på soffan. Men så låg det inte till och Acosta insåg snabbt att det Sophie egentligen höll på med var att trycka på sin mattes telefonskärm med sina tassar, skriver Ketv Omaha. 

Oroliga på larmcentralen

Plötsligt hörde hon ljud från telefonen. Det var operatören som tog emot samtalet som frågade efter adressen till där personen som var i nödsituation befann sig.

Telefonoperatörerna hade blivit oroliga efter att i andra änden av telefonen bara ha höt tunga aningar och ett krafsande ljud. 

"Aldrig varit med om något liknande"

– Jag har aldrig varit med om något liknande under alla mina år här, säger Marilyn Gable, anställd på den berörda larmcentralen, till Ketv Omaha