Torsdag 22 Februari 2024

14-åring mobbades på Ask.fm – hoppade från sjätte våningen

Ännu ett självmord kopplas till den omdiskuterade sajten Ask.fm. I Italien förmodas en 14-årig flicka ha tagit livet av sig efter återkommande trakasserier på sajten.


Ask.fm

Ask.fm är en sajt med bas i Lettland som har över 60 miljoner användare. Idén är att användarna skapar en egen sida med personlig information och bild. Därefter kan vem som helst gå in och ställa frågor – helt anonymt. 


Stängde ner Ask.fm

Ask.fm är sajten som sägs vara orsaken till flera självmord och floder av hat och kränkningar.

Därför valde Luleå kommun att blockera Ask.fm för samtliga skolever

ITALIEN. Nyheter24 har tidigare skrivit om att sajten Ask.fm – där man kan ställa anonyma frågor till varandra – slår hårt mot de allra yngsta.

I början av augusti i fjol tog bland annat 14-åriga Hannah Smith sitt liv efter att ha blivit mobbad på sajten. Hon blev då den fjärde unga personen vars självmord går att koppla till Ask.fm.

Nu har det hänt igen.

Och även denna gång rör det sig om en 14-årig flicka.

"Finns ingen morgondag"

Aurora Cerullo hittades på marken utanför familjens lägenhet i Venaria, Italien, på måndagen. Enligt polisen misstänker man att den unga flickan hoppat till sin död efter återkommande trakasserier på just Ask.fm.

14-åringen ska ha lämnat ett meddelande bakom sig – "Det finns ingen morgondag" – och sedan hoppat från sjätte våningen.

Ett meddelande som alltså ska ha föranletts av en rad trakasserande inlägg.

Bland annat ska en anonym person ha uppmanat 14-åringen att ta livet av sig.

"Döda dig själv. Du är en hund", ska personen ha skrivit.

Familjen förstår inte

En annan attackerade hennes utseende.

"Du är så ful. Hur gammal är du – du ser ut att vara typ tio".

Enligt italiensk media är Aurora Cerullo den tredje flickan i Italien som tagit livet av sig till följd av trakasserier på Ask.fm – bara det senaste året.

Efter det förmodade självmordet har en åklagare beordrat polisen att beslagta flickans dator och mobiltelefon. På så vis hoppas man kunna hitta ytterligare ledtrådar som leder fram till svaret på frågan: Varför?

Till italienska tidningen Corriere della Sera säger 14-åringens syster:

– Vi vet inte varför hon gjorde det. Hon kände sig ful och sa att hon aldrig skulle kunna få en pojkvän.

/
/
/
/
/
Senaste nytt

Godståg urspårat – stopp i nästan en vecka

Ny uppgörelse: Migrantcenter i Albanien

Albanien ska upprätta två center för migranter som räddats ur Medelhavets vågor – som ska skötas av Italien. Det omtvistade förslaget fick grönt ljus av Albaniens parlament i Tirana på torsdagen.

Elev till attack på tysk skola – flera skadade

Minst fyra elever har skadats i en knivattack på en gymnasieskola i Wuppertal-trakten i västra Tyskland, rapporterar Bild och andra tyska medier.

Nässjö: Polisen rapporterar om trafikolycka

"Trafikolycka i Nässjö", skriver polisen på sin hemsida.

Miljonförlusten: Klädkedjan Bik Bok går på knäna

Klädjätten Bik Bok har under det senaste året tvingats stänga åtta butiker i Sverige. Innan dess har kedjan uppvisat katastrofsiffror och framtiden är oviss.

Första AP-fonden överträffade målet

Första AP-fonden överträffade avkastningsmålet under 2023. Totalt 4,8 miljarder kronor överfördes till inkomstpensionssystemet, visar bokslutet.