Måndag 2 Aug
Stockholm

Bar nazistarmband – sen spårade han ur i tv

Gabriel Diaz anser att han i yttrandefrihetens namn har rätt att bära sitt nazi-armband offentligt.
1 av 3
Gabriel Diaz anser att han i yttrandefrihetens namn har rätt att bära sitt nazi-armband offentligt. Foto: Youtube Faksimil
Här har han fångats på bild när han kör runt i sin taxibil med nazi-armbandet runt handleden.
2 av 3
Här har han fångats på bild när han kör runt i sin taxibil med nazi-armbandet runt handleden. Foto: Youtube Faksimil
Enligt Diaz behöver man varken vara vit eller antisemit för att se sig som nationalsocialist.
3 av 3
Enligt Diaz behöver man varken vara vit eller antisemit för att se sig som nationalsocialist. Foto: Youtube Faksimil

En taxichaufför i New York stängdes av från sitt arbete efter att ha burit ett nazi-armband på jobbet. Nu försvarar han sin politiska åskådning i tv. Eller vad är det han tycker egentligen?

Kommentera (7)
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Det där gick väl inte så bra...

Intervjuer med nazister lär sällan vara någon journalistisk höjdpunkt. Däremot ofta en komisk sådan. Se bara på dessa exempel.

NEW YORK. Gabriel Diaz, 26 år och taxichaufför i New York blev avstängd från sitt jobb efter att han under ett arbetspass burit ett nazi-armband, skriver Daily Dot.

Diaz är uttalad nationalsocialist och försvarar i en tv-intervju med CBS sin obscena utsmyckning med att han i yttrandefrihetens namn har rätt att bära vad han vill oavsett hur diskriminerande det kan tyckas vara.

– Om de kan stänga av mig, varför kan de inte stänga av en taxichaufför för att bära turban eller för att bära en burka? frågar han CBS-reportern.

Borde få vara stolt

Han tycker heller inte att han borde vara tvungen att försvara sina politiska åsikter.

– Om andra kan säga att de är stolta över att vara homosexuella, borde jag få säga att jag är stolt över att vara nazist, säger han. 

Samtidigt tycker han inte att Nazi-tyskland har något med saken att göra och vägrar kommentera den koppling som kan dras mellan svastikan på armbandet och Hitler. 

Han säger sig förespråka den "naturliga ordningen", men ser inga problem i att han själv är svart och tillhör en minoritet. Enligt honom handlar nationalsocialism i stället om att vurma för den egna rasen.

– Du måste inte vara vit för att vara nationalsocialist. Vem som helst kan vara nationalsocialist, hävdar han.

Inte antisemit

Han säger sig också vara kritisk mot judar, men att han inte är någon antisemit.   

– Att jag är kritisk gör mig inte till en hatare. Jag hatar ingen. Jag älskar och respekterar alla och önskar samma kärlek och respekt tillbaka, säger han. 

Diaz vägrar koppla sig till Nazi-tyskland, men efter många påtryckningar från reportern erkänner han till slut att allmänhetens bild av Hitler som en elak diktator och världshärskare är helt felaktig.

– Jag har på mindre etablerade hemsidor fått lära mig om den andra sidan av Hitler och jag tror på den. Jag tycker det hela låter vettigt, säger han till reportern.

Enligt Daily Dot blev han avstängd från jobbet i 30 dagar, men om den absurda intervjun kan ha förändrat den saken är oklart.

Se hela intervjun här:


Kommentera (7)
Kopiera länk
Dela