- Foto: garnettsjourney.blogspot.co.uk

Mammans sjukdom – förgiftade sonen för att kunna blogga om det

Lacey Spears lider av en ovanlig psykisk sjukdom, som nu kan ligga bakom att hon dödat sin son.


Münchhausen by proxy

Det finns fyra olika typer av syndromet:

- Upplevelse att barnet är sjukt utan att det finns något fog för denna föreställning.

- Ideliga kontakter med olika vårdgivare som inte kan identifiera några hälsoproblem hos barnet.

-Begränsningar av barnets lek, aktiviteter, kontakter med andra barn, förskole- och skolverksamhet med hänvisning till hälsoproblem som inte kan bekräftas.

- Aktivt framkallande av symtom.

Källa

STORBRITANNIEN. Under flera år bloggade mamman Lacey Spears om sin son sjuka son Garnett. Förutom bloggen hade hon också många följare i sociala medier och var väldigt aktiv på Twitter och Myspace. 

En dag insjuknade plötsligt Garnett allvarligt och lades in på sjukhus med höga natriumhalter i kroppen. Bara dagar senare konstaterades det att Garnett hade blivit hjärndöd och han dödförklarades kort därefter.  

Mamman gjorde honom sjuk

Men det visade sig snart att Garnett inte alls hade varit sjuk av naturliga skäl sedan nio månaders ålder. Det framkom istället att hans mamma medvetet hade gjort honom sjuk under flera år för att dra till sig uppmärksamhet. Enligt polisutredarna ska hennes betedde ha triggats av bloggandet, skriver Buzzfeed.

Tros lida av sjukdom

Spears lämnade över sig själv till polisen, men förnekar att hon ska ha skadat sin son. Hon tros lida av sjukdomen Münchhausen by proxy, en psykisk sjukdom som gör att den drabbade tror att dess barn är sjukt eller medvetet skadar barnet, för att övertyga omgivningen om att det är sjukt. 

USA
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ryssland: Ukrainsk finansiär bakom terrordåd

Frontalkrock med plogbil – två till sjukhus

En plogbil och en personbil har krockat på väg 360, väster om Lycksele.

Palestinska myndigheten: Ny regering godkänd

Palestinska myndigheten (PA)har godkänt en ny regering, meddelar president Mahmoud Abbas. Beskedet kommer efter internationella påtryckningar om förändring av det palestinska styret.

985 kronor mer i lön för anställda i flera branscher – gäller från 1 april

Den 1 april 2024 höjs lönen för tusentals anställda i butiker, på lager och inom e-handel. Men hur mycket får egentligen du i löneförhöjning?

Leif GW Persson kritisk mot Nytorgsmannens frigivning: "Problematiskt"

1 timme sedan
Leif GW Persson säger i TV4 Nyhetsmorgon att han tycker att Nytorgsmannens villkorliga frigivning är problematisk. I fängelset har den nu frigivna serievåldtäktsmannen dödshotat personal.

Polisen i Göteborg rapporterar om knivlagen

1 timme sedan
"Två personer bråkar på Nils Erikssonsplatsen. En av dem ska enligt de första uppgifterna bära kniv.", skriver polisen på sin hemsida.