Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mammans sjukdom – förgiftade sonen för att kunna blogga om det

1 av 1

garnettsjourney.blogspot.co.uk

Nyheter | 19/06/2014 14:41

Lacey Spears lider av en ovanlig psykisk sjukdom, som nu kan ligga bakom att hon dödat sin son.

STORBRITANNIEN. Under flera år bloggade mamman Lacey Spears om sin son sjuka son Garnett. Förutom bloggen hade hon också många följare i sociala medier och var väldigt aktiv på Twitter och Myspace. 

En dag insjuknade plötsligt Garnett allvarligt och lades in på sjukhus med höga natriumhalter i kroppen. Bara dagar senare konstaterades det att Garnett hade blivit hjärndöd och han dödförklarades kort därefter.  

Mamman gjorde honom sjuk

Men det visade sig snart att Garnett inte alls hade varit sjuk av naturliga skäl sedan nio månaders ålder. Det framkom istället att hans mamma medvetet hade gjort honom sjuk under flera år för att dra till sig uppmärksamhet. Enligt polisutredarna ska hennes betedde ha triggats av bloggandet, skriver Buzzfeed.

Tros lida av sjukdom

Spears lämnade över sig själv till polisen, men förnekar att hon ska ha skadat sin son. Hon tros lida av sjukdomen Münchhausen by proxy, en psykisk sjukdom som gör att den drabbade tror att dess barn är sjukt eller medvetet skadar barnet, för att övertyga omgivningen om att det är sjukt.