Kamphund. Hunden på bilden har ingenting med händelsen att göra.
1 av 2
Kamphund. Hunden på bilden har ingenting med händelsen att göra. - Foto: BULLIT MARQUEZ
2 av 2
- Foto: AP

Män bussade kamphund på rullstolsburen tolvåring

Två män i 30-årsåldern skickade en kamphund på en tolvårig flicka i rullstol.


USA. Det var i Lings Wood, ett naturreservat i Northampton som en tolvårig flicka blev attackerad av en kamphund.

Flickan, som är funktionshindrad och sitter i rullstol, befann sig i parken med sin pappa när männen i 30-årsåldern bestämde sig för att bussa deras hund på henne. "Spring och ta henne!" ska de ha ropat till hunden.

Klarade sig

Flickan klarade sig utan några allvarliga skador, tack vare armskydden hon bär på grund av hennes funktionshinder. Hennes pappa lyckades till slut brotta bort hunden. Mamman, som också var närvarande vid händelsen, har talat ut händelsen till Mirror.

– Hade det varit ett annan barn hade hunden kunnat skada henne betydligt mycket mer, säger hon och hänvisar till dotterns armskydd.

Polismannen Kev Byrne menar att det är en mycket olycklig händelse.

– Det handlar inte om en hund som har blivit galen, utan om två vuxna människor som använder hunden som vapen mot ett sårbart barn.

Vill inte att den ska avlivas

Mamman vill inte att hunden ska avlivas. Om de hittar männen hoppas hon att hunden kan omplaceras till en bättre familj.

– Männen stod och skrattade när det hände. De såg det hela som ett stort skämt.

Männen är nu efterlysta.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Lyxfällan-Magnus: Så måste du lägga upp din budget under 2024

Flera skadade i Västerås

Flera personer har hittats skadade utomhus i centrala Västerås, skriver polisen på sin hemsida.

Ändringen i pensionen får skarp kritik: "Orättvist"

Tjänstepensionen ska göras om, det föreslår riksdagens pensionsgrupp. Men två tunga pensionärsnamn riktar skarp kritik mot förslaget, som de menar kommer leda till större orättvisor mellan de rika och fattiga pensionärerna.

Samlade in till mördade Mikaels son: Risk för skattesmocka?

När 39-årige pappan Mikael dödades av gängkriminella i Skärholmen lämnades hans 12-årige son faderlös. För att hjälpa pojken påbörjades en insamling via poliskonstapeln Mustafa Panshiris privata swishkonto, som samlade in över en miljon kronor. Nu riskerar han dock en rejäl skattesmocka om han inte ser upp. – Jag var tvungen att göra något, säger Mustafa Panshiri till Nyheter24.

Armani svänger – börsnotering möjligt

Inför sin 90-årsdag öppnar den italienska modelegenden och miljardären Giorgio Armani för att det kan bli stora förändringar i modebolaget Armanis ägarstruktur när han avgår. En börsnotering kan inte uteslutas.

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.