Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Politiker: Hon är för ful för att våldtas

Det var på en nattklubbstoalett i Italien som våldtäkten ska ha skett. Den lokale politikern fällde en olämplig kommentar om det hela och har nu avgått.
1 av 1

Det var på en nattklubbstoalett i Italien som våldtäkten ska ha skett. Den lokale politikern fällde en olämplig kommentar om det hela och har nu avgått.

Daily Mail/TT bild

Nyheter | 06/01/2015 09:55

En brittisk politiker har avgått efter en kommentar om misstänkt våldtäktsfall.

STORBRITANNIEN. En brittisk lokalpolitiker vid namn Philp Drury kommenterade ett misstänkt våldtäktsfall mot en 21-årig kvinna med en minst sagt olämplig kommentar, skriver Daily Mail. 

" När jag tittar på henne är jag inte säker på att någon ens skulle tänka den tanken, lol", skrev han i en kommentar på Facebook. 

För ful för att bli våldtagen

Han har fått mycket kritik för sitt uttalande. Det har tolkats som att Philip Drury tycker att hon är för ful för att ens kunna bli våldtagen. Flera har sagt att det var avskyvärt och hemskt sagt av honom. Och hans ursäkt?

– Jag hade precis kommit hem från en kinesisk affärsresa, jag var trött. 

Lämnat sitt parti

Philip Drury avgått från sitt parti men kommer att få sitta kvar som ledamot eftersom att han agerade som privatperson när han skrev kommentaren. Detta har kritiserats av fullmäktigeledamoten Ferris Cowper som kallar det "djupt beklagligt". 

"Attackerad på toaletten"

21-åringen påstår att hon blev våldtagen under en Italienresa när hon var ute på en nattklubb. Enligt henne hade hon blivit attackerad på toaletten. Fallet har dock lagts ned och hon är istället åtalad för förtal, skriver Daily Mail.