Pizzerian där kunderna kan ge hemlösa pizza

Pizzeriägaren ser till att hemlösa får mat genom att låta kunderna lägga till pengar när de köper pizza: "Det betyder mycket för mig", säger en hemlös.


PHILADELPHIA. Pizzerian Rosa´s Fresh har väggarna täckta med rosa, blåa och gula post-it-lappar, skriver Huffington Post. Och det är en fin tanke bakom dessa lappar. 


På pizzerian, som Mason Wartman äger, kan man nämligen välja att lägga till en slant och köpa en pizzabit till en hemlös person. Kunden skriver då ned en hälsning på en post-it som sätts upp på väggen. Den som fått pizzan skriver även ett svar. 


"Betyder mycket för mig"

– Det betyder mycket för mig. Tack vare Mason så får jag minst en pizzabit per dag, ska en hemlös ha sagt, enligt Huffington Post. 

Under de senaste månaderna ska kunderna ha köpt sammanlagt 8400 pizzabitar. 

– Det här är ett superenkelt sätt att kunna hjälpa de hemlösa. Ibland köper de hemlösa till varandra, säger Wartman. 


Hyllas av Ellen DeGeneres

Hans initiativ hyllades av programledaren Ellen DeGeneres när han var gäst hos hennes show på tisdagen. Hon uppmuntrade tittarna att besöka pizzerian och gav honom ett bidrag så att han kan hålla uppe affärerna. 

– Många människor frågar hemlösa om var min pizzeria ligger, de förstår inte att de då pratar med hemlösa som jämlikar, det är verkligen häftigt, sa han under showen skriver Huffington Post


/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Rysk robotattack mot Charkiv

Säpo vill anonymisera offentliga handlingar

1 timme sedan
Säpo föreslår att tjänstepersoners namn bör anonymiseras i offentliga beslutshandlingar. Enligt myndigheten skulle beslut utan namn bättre skydda individer och stat mot bland annat gängbrottslighet, rapporterar Sydsvenskan.

Misstänkt grovt brott i Södertälje

2 timmar sedan
Två personer har frihetsberövats i samband med ett misstänkt grovt brott i västra Södertälje, enligt polisen, som är förtegen om händelsen.

Systembolagets strul berodde på hackerattack från Nordkorea

igår 22:54
Det var hackare i Nordkorea som slog till mot Systembolagets logistik i Sverige i måndags. Genom att ta stora delar av logistikbolaget Skanlogs data gisslan i en så kallad ransomware-attack lyckades hackarna slå ut tre stora lagerlokaler i Stockholm och Eskilstuna. Det rapporterar Dagens Industri på tisdagskvällen.

Tesla levde inte upp till förväntningarna

igår 22:16
Tesla levde inte upp till marknadens förväntningar under det första kvartalet. Omsättningen sjönk med 9 procent jämfört med samma period förra året.

Teknikjättarna ledde uppgång på Wall Street

igår 22:08
De sju teknikjättarna ledde uppgången på USA-börserna på tisdagen. Svenska Spotify rusade efter en stark delårsrapport.