Det föds alldeles för få barn i Japan, enligt en ny studie från myndigheten för familjeplanering.
1 av 4
Det föds alldeles för få barn i Japan, enligt en ny studie från myndigheten för familjeplanering. - Foto: AP
Nästan 50 procent av Japans vuxna har slutat ha sex. Om det fortsätter att födas lika få barn som det gör idag kommer befolkningen att halveras till år 2100.
2 av 4
Nästan 50 procent av Japans vuxna har slutat ha sex. Om det fortsätter att födas lika få barn som det gör idag kommer befolkningen att halveras till år 2100. - Foto: Shizuo Kambayashi
15 procent av männen i studien uppgav att de förlorade intresset av att ha sex med sin fru sedan hon fött barn.
3 av 4
15 procent av männen i studien uppgav att de förlorade intresset av att ha sex med sin fru sedan hon fött barn. - Foto: Ap
Drygt 24 procent av kvinnorna tycker sex är för besvärligt.
4 av 4
Drygt 24 procent av kvinnorna tycker sex är för besvärligt. - Foto: Ap

Japanerna ligger för lite – myndigheterna oroade

Vuxna människor i Japan har så lite sex att myndigheterna fruktar att befolkningen kommer mer än att halveras till år 2100.


JAPAN. Nästan 50 procent av vuxna människor i Japan lever ett liv utan sex. Det visar en ny studie gjord av Japans myndighet för familjeplanering. Studien gjordes i syfte att utreda vad som bör göras åt den minskade barnfödseln i landet, skriver The Telegraph. 

"Trött efter jobbet"

Av de 3 000 personer som intervjuades i studien uppgav 49,3 procent att de inte haft sex under den senaste månaden. Det är dock en ökning med fem procent sedan en likadan studie gjordes år 2012. 

Anledningarna till japanernas minskade sexliv hade flera anledningar. Bland annat uppgav över 21 procent av de gifta männen som svarade att de var för trötta för att ha sex efter jobbet. 15 procent uppgav att de inte var intresserade av att ha sex med sin fru sedan hon fött barn. 

Befolkningen minskar

Nästan 24 procent av kvinnorna uppgav att det var för "besvärligt" att ha sex. 

Studien visar också att allt fler unga män visar lite eller inget intresse alls av sex. Det oroar myndigheten eftersom befolkningen redan håller på att minska drastiskt. 

En japansk kvinna föder idag i genomsnitt 1,41 barn under sin livstid, vilket är alldeles för lite för att befolkningen ska hållas på den nuvarande nivån, skriver The Telegraph

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du haft sex den senaste månaden?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Huawei dubblerade sin vinst

Olycksfartygets kraft som en raketuppskjutning

Containerfartyget som orsakade brokollapsen i Baltimore närmade sig långsamt bron, visar filmklipp som har spritts på nätet. Men själva kraften vid kollisionen uppskattas ha motsvarat en raketuppskjutning.

Två tåg i krock: "Arbetsplatsolycka"

Två tåg har krockat i Upplands Bro, enligt TV4. En lokförare ska vara skadad.

Attacker mot flera kraftverk i Ukraina

Ryssland har anfallit Ukraina med en ovanligt stor mängd robotar och attackdrönare under natten till fredag.

Så begränsar du köp i barnens spelappar i påsk

I många av barnens populära spelappar kan man köpa saker i spelen. Till påsk är det också flera av dem som har tidsbegränsade erbjudanden. Det balanserar på gränsen till vad som är lagligt, enligt Sveriges konsumenter.

Ditt snus kan försvinna – här är hela listan

1 timme sedan
Ett förslag har presenteras: Snus med högre nikotinhalt än 12 milligram per gram bör förbjudas. Slås förslaget igenom kan snusvarianter av bland annat General, Kaliber och Velo förbjudas.