Träning
1 av 5
Julia Vans är bara 18 år och förmodligen starkare än dig. - Foto: Julia Vins/Facebook
Träning
2 av 5
Hennes smeknamn är "Muscle Barbie" - Foto: Julia Vins/Facebook
Träning
3 av 5
Hon har tränat sen hon var 15 år. - Foto: Julia Vins/Facebook
Gymmet
4 av 5
Och har redan 3 världsrekord. - Foto: Julia Vins/Facebook
Träning
5 av 5
Julia - Foto: Julia Vins/Facebook

"Muskel-barbie" – möt 18-åringen som bänkar över 100 kilo

"Alla har jämt åsikter om mitt utseende"- Hon har flera tusen följare på sociala medier, världsrekord i tynglyftning och bänkar över 100 kg.


18-åriga Julia "Muscle-Barbie" Vins från Ryssland, har tre världsrekord i tyngdlyftning, 23 000 följare på Instagram och har som mål att bli så stor och musklig som möjligt. 

Sedan Julia var liten har hon liknats vid en docka, söt, slank och duktig i skolan. Hon studerade musik, deltog i skoltävlingar och var duktig på konst, men hon kände att det var något som fattades. 


– Jag kände aldrig som jag hade någon särskild målsättning i livet, min kropp var inte i harmoni med min själ, säger Julia till Daily Mail.

I ett försök att hitta meningen med livet började Julia gymma vid 15 års ålder och hon härmade killarna på gymmet. Sedan kom tyngdlyften och målen om att bli starkare.


– Jag älskade det! Jag visste då vad mitt mål var, att bygga muskler, säger hon.

Tre världsrekord

Ett år senare träffade Julia en tränare som såg potential i henne som tyngdlyftare och sedan dess har hon tagit tre världsrekord, 180 kilo i knäböj, 105 kilo i bänkpress och 165kg i marklyft.  


– Alla har jämt åsikter om mitt utseende, vissa respekterar mig och mitt jobb och andra snackar skit om att jag är en tjej med mycket muskler. Men om jag ska vara ärlig har jag märkt att de killar som snackar skit bara är avundsjuka.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Turkisk uppmaning om enighet efter Hamasmöte

Kriminalvårdare döms för våld mot intern

1 timme sedan
En kriminalvårdare på Skänningeanstalten döms av Linköpings tingsrätt för att ha misshandlat en intern.

Sex häktade efter rekordstort knarkbeslag

1 timme sedan
Sex personer har begärts häktade för synnerligen grovt narkotikabrott. De greps i samband med en stor polisinsats i Nynäshamn söder om Stockholm på torsdagen.

Tusentals drabbade av strömavbrott

1 timme sedan
Ett strömavbrott har under lördagen drabbat Eons kunder i Upplands Väsby kommun norr om Stockholm. Som mest berördes drygt 12 000 av Eons kunder.

Jasmin lever som hemmafru: "Råd att leva på en inkomst"

1 timme sedan
Kan man leva som hemmafru och ändå ha en trygg privatekonomi? Nyheter24 har pratat med Jasmin som lever som hemmafru, och hållbarhetsekonomen Madelén Falkenhäll, för att svara på det.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Helsingborg

1 timme sedan
"Singelolycka på Sofiebergsvägen.", skriver polisen på sin hemsida.