1 av 4
- Foto: Ap / TT
2 av 4
- Foto: Ap / TT
3 av 4
- Foto: Ap / TT
4 av 4
- Foto: Ap / TT

Cannabis till sjuka hundar och katter kan snart bli verklighet

Snart kan det bli möjligt för ägare att få marijuana utskrivet till sina hundar, enligt ett lagförslag i USA.


Enligt ett förslag i den amerikanska delstaten Nevada ska djurägare kunna ge sina husdjur medicinsk marijuana, det skriver LA Times i en artikel. Det ska framförallt vara tillgängligt för djur som lider av svår smärta eller nervsjukdomar.


Bildkälla: TT Bild

Nevada är en av de stater i USA där medicinsk marijuana är lagligt för människor, och tydligen har många djurägare ifrågasatt varför inte deras husdjur också kan få marijuana utskrivet på recept. I så fall blir det veterinärer som måste intyga att marijuanan verkligen behövs medicinskt för djuret, och förhoppningsvis inte är till för husses välbefinnande.

Kritiker menar att det är tveksamt hur det hela ska fungera i praktiken, och om det ens finns veterinärer som vet hur substanserna påverkar djuren rent medicinskt.

Men även om förslaget går igenom kommer turister inte få se haschrökande hundar på gatorna i Las Vegas i framtiden. I stället kommer marijuanan bakas in i hundkex eller annan djurmat.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Juryn till Trumps rättegång utsedd

Insats under Trumpmål – tänt eld på sig själv

En person har tänt eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut, bekräftar en talesperson för New York-polisen.

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

Regeringen har lovat att Sverige ska bidra med unika förmågor i Nato. Men marinchef Ewa Skoog Haslum är rädd att politikerna försummar marinen. Jag är orolig att man inte förstår varför vi behöver ha en stark marin, säger hon.

Telenors svar på kundernas kritik: "Beklagar"

Telenor är en av Sveriges stora telekomjättar. I en video på Facebook marknadsför de en ny tjänst, som minst sagt får en del kunder att reagera. Nu bemöter de kritiken.

Kina skickar pandor till San Francisco

Kinas "pandadiplomati" fortsätter – nu blir San Francisco en i raden av amerikanska städer som tar emot pandor från landet.

Sundsvall: Polisen rapporterar om stöld

1 timme sedan
"Birsta, polisen larmas till en butik", skriver polisen på sin hemsida.