1 av 3
- Foto: TT NYHETSBYRÅN
På fest? Gå på toaletten!
2 av 3
På fest? Gå på toaletten! - Foto: Bjorn Larsson Rosvall / TT
3 av 3
- Foto: SCANPIX / Bertil Ericson / TT

Klassiska partyregeln är en myt – därför behöver du inte hålla inne kisset

Brukar du vänta med första toalettbesöket när du festar? Det behöver du inte längre.


Alla har nog hört om myten att man ska vänta med första besöket på toaletten när man festar, eftersom efter första gången kommer det bara fortsätta flöda. Enligt Bustle kan det nog vara så att vi kissar extra mycket under fester, men det beror mer på vad vi gör mellan toalettbesöken än under dem. Inte nog med att många sätter i sig mycket vätska under en fest, alkohol är i sig självt vätskeutdrivande.


På fest? Gå på toaletten! Bildkälla: TT

Det är bra att gå

Det är till och med så att det kan vara farligt att hålla sig för länge. Enligt legenden dog den store astronomen Tycho Brahe under en fest eftersom han inte vågade gå på toaletten. Om det är sant eller inte är svårt att säga, men en läkare som Huffington Post har pratat med säger att det inte är riskfritt att knipa igen för länge. Enligt honom kan det leda till att bakterier börjar växa i urinblåsan vilket kan skapa en infektion. Den infektionen kan i sin tur skada njurarna.

Så istället för att ta dina vänners råd att hålla på kissandet, lita på läkarna och låt det flöda. Det är ju dessutom skönare.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Norsk räktrålare drog upp död kropp

C: KU-anmäler Kristersson och Pourmokhtari

I bästa fall har regeringens klimatredovisning varit vilseledande, i sämsta fall är det rena lögner, anser Centern. Nu KU-anmäls statsminister Ulf Kristersson (M) och klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari (L).

Bjuder in alla partiledare om hot mot EU-val

Statsminister Ulf Kristersson (M) bjuder in alla partiledare till ett möte med det Nationella säkerhetsrådet för att informera om risken för otillbörlig påverkan inför EU-valet i juni.

Miljöpartiet KU-anmäler Bohlin

1 timme sedan
Miljöpartiet KU-anmäler ministern för civilt försvar Carl-Oskar Bohlin (M). Detta efter hans agerande i samband med att en anställd avskedades från Energimyndigheten.

Storm slår hårt mot Ukrainas sköra elsystem

1 timme sedan
Tiotusentals människor är utan ström i Ukraina sedan starka stormvindar och skyfall lett till ytterligare skador på landets energiinfrastruktur.

Samband mellan sprängningar utreds – kvinna dog

1 timme sedan
Åklagare ser samband mellan den dödliga explosionen i Storvreta och sprängningar i Hässelby respektive Linköping i september. Ärendena utreds nu ihop.