Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Klassiska partyregeln är en myt – därför behöver du inte hålla inne kisset

1 av 3

TT NYHETSBYRÅN

På fest? Gå på toaletten!
2 av 3

På fest? Gå på toaletten!

Bjorn Larsson Rosvall / TT

3 av 3

SCANPIX / Bertil Ericson / TT

Nyheter | 28/04/2015 19:31

Brukar du vänta med första toalettbesöket när du festar? Det behöver du inte längre.

Alla har nog hört om myten att man ska vänta med första besöket på toaletten när man festar, eftersom efter första gången kommer det bara fortsätta flöda. Enligt Bustle kan det nog vara så att vi kissar extra mycket under fester, men det beror mer på vad vi gör mellan toalettbesöken än under dem. Inte nog med att många sätter i sig mycket vätska under en fest, alkohol är i sig självt vätskeutdrivande.


På fest? Gå på toaletten! Bildkälla: TT

Det är bra att gå

Det är till och med så att det kan vara farligt att hålla sig för länge. Enligt legenden dog den store astronomen Tycho Brahe under en fest eftersom han inte vågade gå på toaletten. Om det är sant eller inte är svårt att säga, men en läkare som Huffington Post har pratat med säger att det inte är riskfritt att knipa igen för länge. Enligt honom kan det leda till att bakterier börjar växa i urinblåsan vilket kan skapa en infektion. Den infektionen kan i sin tur skada njurarna.

Så istället för att ta dina vänners råd att hålla på kissandet, lita på läkarna och låt det flöda. Det är ju dessutom skönare.