Fredag 1 Jul
Stockholm

Monika använde sin kropp som konst – satt naken framför bibliotek

1 av 6
2 av 6
3 av 6
4 av 6
5 av 6
6 av 6

"Min kropp är vacker och naturlig, precis som den ska vara"

Kommentera (4)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I måndags blev nog en del biblioteksbesökare på Texas State University lite förvånade. Konststudenten Monika Rostvold, 22, satt avklädd med enbart en hudfärgad string och brösttejp. På håll såg det ut som om Rostvold var helnäck, förutom en röd ögonbindel och hörlurar.

Naken-performancen fick många att samlas runtomkring och efter ett tag kom universitetspolisen och försökte ingripa, men Rostvold övertygade dem att hennes nakenhet inte var olaglig. Dock säger hon till Daily Mail att hon gärna hade varit naken om det varit möjligt, och att hennes syfte var att avsexualisera den nakna kroppen och uppmärksamma "sexual assault awareness month"

– Min kropp är vacker och naturlig, precis som den ska vara. Jag försöker få den att sluta vara ett sexobjekt, säger hon till studentradion KTSW enligt Daily Mail

BILDKÄLLA

Men alla var inte roade. Bland annat ska en kvinna försökt sätta på henne kläder under performancen. Rostvold säger att sexualitet är en viktig del av hennes konst och hon har lagt ut del nakna verk på nätet. På sin blog skriver hon:

'Som kvinnlig konstnär är det svårt att inte inse hur översexualiserade kvinnor är i dagens kultur.'


Fler bilder finns i bildspelet längst upp.

Är det här bra konst?
Tack för din röst!
Kommentera (4)
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.