1 av 5
- Foto: tt bild/wikimedia commons
2 av 5
- Foto: wikimedia commons
3 av 5
- Foto: wikimedia commons
4 av 5
- Foto: wikimedia commons
Bilder från när assyriskt kulturarv förstörs i Irak.
5 av 5
Bilder från när assyriskt kulturarv förstörs i Irak. - Foto: international business insider

Nya mardrömmen – IS på väg mot antik världsarvsstad

Vansinnet fortsätter.


Terrorarmén Islamiska Staten, IS, fortsätter brutala framryckning i Irak och Syrien.

Och nu hotar IS den antika staden Palmyra i Syrien. Palmyra, som byggdes för 5000 år sedan är den äldsta bevarade ruinstaden i världen. Palmyra var också en provins i Romarriket.

Staden Palmyra ligger i närheten av Tadmor, där IS nu inlett en offensiv. Enligt SVT finns det stora gasfält i närheten som IS ska ha riktat in sig på.

Bild: Wikimedia commons

Under våren har IS gång på gång plundrat, förstört och förevigt krossat världsarv och oersättliga historiska objekt runt om i Irak och Syrien, inte minst kulturskatter som tillhörd den assyriska kulturen.

Bild från när IS förstör assyriskt kulturarv i Irak.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Lyxfällan-Magnus: Så måste du lägga upp din budget under 2024

Flera skadade i Västerås

Flera personer har hittats skadade utomhus i centrala Västerås, skriver polisen på sin hemsida.

Ändringen i pensionen får skarp kritik: "Orättvist"

Tjänstepensionen ska göras om, det föreslår riksdagens pensionsgrupp. Men två tunga pensionärsnamn riktar skarp kritik mot förslaget, som de menar kommer leda till större orättvisor mellan de rika och fattiga pensionärerna.

Samlade in till mördade Mikaels son: Risk för skattesmocka?

När 39-årige pappan Mikael dödades av gängkriminella i Skärholmen lämnades hans 12-årige son faderlös. För att hjälpa pojken påbörjades en insamling via poliskonstapeln Mustafa Panshiris privata swishkonto, som samlade in över en miljon kronor. Nu riskerar han dock en rejäl skattesmocka om han inte ser upp. – Jag var tvungen att göra något, säger Mustafa Panshiri till Nyheter24.

Armani svänger – börsnotering möjligt

Inför sin 90-årsdag öppnar den italienska modelegenden och miljardären Giorgio Armani för att det kan bli stora förändringar i modebolaget Armanis ägarstruktur när han avgår. En börsnotering kan inte uteslutas.

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.