Polis drar vapen mot ungdomar på poolparty – anklagas för rasism

Se filmen från det brutala ingripandet.


Ännu en gång skakas polisen i USA av bilder på när vita poliser angriper icke-vita personer. Den här gången är det polisen i Texas som anklagas för rasism.

Polisen kallades till den allmänna poolen där de hade fått rapporter om att vissa ungdomar hängde och vägrade gå. Buzzfeed skriver att hela nio polispatruller kallades till platsen för att reda ut bråket.

Efteråt rapporterade polisen själva att de hade fått kontroll över situationen på ett korrekt och smidigt sätt. Problemet var bara att deras ingripande hade filmats av ett vittne.

Filmen avslöjar polisen

På filmen syns hur polisen väldigt aggressivt attackerar vissa av ungdomarna. En ung kvinna i bikini blir hårdhänt neddragen på marken, och sen sätter sig en polis på henne. Vid ett tillfälle drar också en polis sitt vapen och hotar personerna på plats.

– Polisen drog ner folk på marken och satte på dem handbojor, helt utan anledning, säger ett vittne enligt Buzzfeed.

Anklagas för rasism

Samma vittne säger också att polisens agerande var baserat på rasism, att de bara gav sig på vissa av personerna på plats.

– Alla som attackerades var svarta, mexikaner eller araber, de tittade inte ens på mig som är vit, säger vittnet enligt Buzzfeed.

Efter att filmen och bilderna från händelsen har spridits stort i media har nu en av poliserna stängts av från sitt arbete under tiden som det utreds.

Se hela filmen här:


/
USA
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Netflix krossade förväntningarna

2 timmar sedan

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

3 timmar sedan
Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

3 timmar sedan
Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.

Svenske miljardärens hustru död

3 timmar sedan
Julia Rausing, Tetra Pak-arvingen Hans Kristian Rausings andra fru, har avlidit efter en längre tids sjukdom, meddelar familjen i ett uttalande.

Polisen i Nordmaling rapporterar om trafikkontroll

3 timmar sedan
"Lögdeå, resultat efter stor trafikkontroll", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Eskilstuna rapporterar om trafikolycka

3 timmar sedan
"Kvinna till sjukhus efter trafikolycka.", skriver polisen på sin hemsida.