Stal hundratusentals kronor – och gav till de bättre behövande

- 22/06/2015, 08:30
Verkligen?
1 av 2

Verkligen?

Faksimil Youtube

Steven Shaw stal stora summor.
2 av 2

Steven Shaw stal stora summor.

TT/Ap

En modern Robin Hood?

Vissa skulle kalla engelsmannen Steven Shaw för en modern Robin Hood, han själv till exempel, samtidigt som andra, den brittiska staten till exempel, skulle kalla honom för en bedragare. Det har nämligen visat sig att trebarnspappan som jobbat med att dela ut bostadsbidrag delat ut lite väl mycket pengar – till familjer som han tyckte behövde det, skriver Mirror.

Enligt tidningen handlar det totalt om över 712 000 svenska kronor som Shaw delat ut till personer som han personligen ansett vara i ekonomisk nöd. Det hela pågick under tre års tid och pengarna delades ut till människor som Shaw kände genom sonens fotbollslag, och till hans frisör.

– Han kände att han kunde hjälpa personer som hade det kämpigt. Han medger att han var en modern Robin Hood, sa Shaws advokat Mike Pulsford i rättssalen enligt Mirror,

TT

I rätten erkände sig Shaw också skyldig till bedrägeri mellan oktober 2011 och november 2014 men slog benhårt fast att han aldrig tagit några pengar själv.

– Det finns inga bevis för att han själv ska ha tagit några pengar utan den enda förklaringen är att han gjort fet för att hamna i bättre dager hos andra, säger åklagaren Colin Meeke enligt Mirror.

Men just den lilla detaljen att Shaw inte själv fått några pengar hjälper honom inte – en domstol dömer honom nu till 18 månaders fängelse, skriver Mirror.