Kaos.
1 av 4
Kaos. - Foto: Faksimil LiveLeak
Tog sig upp på scenen.
2 av 4
Tog sig upp på scenen. - Foto: Faksimil LiveLeak
Skrek slagord.
3 av 4
Skrek slagord. - Foto: Faksimil LiveLeak
Inna Shevchenko
4 av 4
Inna Shevchenko - Foto: TT/Ap

Här stormar toplessaktivister muslimsk konferens

Tog sig upp på scenen.


Nu har aktivister från den inte alltid direkt jättetrevliga organisationen Femen slagit till igen. Under ett möte mellan muslimer i franska Pontoise rusade nämligen två kvinnor, 25 och 31 år gamla, upp på scenen, var i vanlig ordning topless och skrek enligt Telegraph "feministiska slagord" innan de plockades bort från scenen och överlämnades till polisen.

Faksimil LiveLeak

Enligt Telegraph hade flera reagerat redan innan mötet hölls, främst beroende på att fundamentalistiska predikanter fanns bland de som talade under konferensen som handlade om vilken roll kvinnan ska ha i samhället.

Faksimil LiveLeak

Bland annat ska man ha pratat om shopping och matlagning som lämpliga aktiviteter. Enligt Inna Shevchenko, talesperson för Femen, ska samtalet när de båda sprang upp på scenen ha handlat om "huruvida hustrur bör bli slagna eller inte", skriver Telegraph.

Bild: TT

Telegraph rapporterar om att de båda kvinnorna släpptes efter förhör, men att misstankar kvarstår och dessutom säger personerna bakom konferensen att de själva tänker driva fallet vidare.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Soldater från flera länder ska skydda OS i Paris

ICJ beordrar Israel att förhindra svält i Gaza

Internationella domstolen i Haag, ICJ, beordrar Israel att vidta brådskande åtgärder för att förhindra en svältkatastrof på Gazaremsan.

Så går det för nätläkarna Kry, Min Doktor och Doktor24

Kry förlorade nästan två miljarder i årstakt. Men bolagets vd kallar det för en "jättebra position" i sitt pressmeddelande. Och sedan dess har det vänt uppåt, säger man. Flera konkurrenter har också goda nyheter. Nyheter24 har tittat närmare på nätläkarna.

Fler döms för påskupploppen i Malmö

Ytterligare sex personer döms för inblandning i påskupploppen 2022, rapporterar P4 Malmöhus.

Populära pålägg återkallas – kan innehålla listeria

Axfood återkallar två pålägg efter att listeria upptäckts vid en rutinkontroll.

Ryskt militärplan i krasch utanför Krim

1 timme sedan
Ett ryskt militärplan har kraschat ned i vattnet utanför ockuperade Krim, meddelar den av Ryssland tillsatte guvernören i Sevastopol, Michail Razvozjajev.