Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Terroristernas bror träder fram: "Våra föräldrar är chockade"

- 16/11/2015, 19:15 -
Salah Abdeslam är internationellt efterlyst och bror till Ibrahim Abdelslam och Mohammed Abdeslam.
1 av 3

Salah Abdeslam är internationellt efterlyst och bror till Ibrahim Abdelslam och Mohammed Abdeslam.

TT Bild

Stort polispådrag i Belgien
2 av 3

Stort polispådrag i Belgien

RTBF.be

3 av 3

Ap

"Jag fick veta det via tv som alla andra"

Mohammed Abdeslam, bror till självmordsbombaren Ibrahim Abdelslam och efterlyste Salah Abdeslam, säger att han inte kände till att någon bröderna hade radikaliserats av IS.

– Min familj och jag hade ingen aning om att de var i Paris. Mina föräldrar är verkligen chockade. Jag fick veta det via tv som alla andra, säger Mohammed Abdelslam.

Mohammed släpptes tidigare idag av polisen efter att han i helgen var en av sju personer som greps i Belgien, misstänkt för inblandning av terrordåden i Paris.

Brodern Ibrahim Abdelslam sprängde sig själv i fredags vid attacken mot restaurang Le Comptoir Voltaire, och Salah Abdelslam är internationellt efterlyst.


TT

Chockade

Anhöriga berättar för media att de träffade bröderna några dagar innan attacken och inte märkt att något var fel.

De berättar att de kände till att någon av dem radikaliserats men de har svårt att tro att de planerat ett sådant attentat och spekulerar i att Ibrahims bombbälte kan ha gått på till följd av att han varit stressad.

– Det var inte hans plan, det är säkert. Bara det faktum att att självmordsbältet utlöstes utan att någon annan dog säger mycket, säger en talesperson för brödernas mamma enligt Het Laatste Nieuws.

Brodern vill bli lämnad ifred

Mohammed som säger dock att han inte kände till att bröderna radikaliserats, tänker på offren och vill nu bli lämnad i fred.

– Jag vill bara bli lämnad ifred. Jag har blivit utfrågad och släppt av polisen. Alla här vet vad jag är och inte är kapabel till, säger han till The Telegraph, enligt Aftonbladet.