Dalai Lama tror inte att bön hjälper mot terrorism.
1 av 4
Dalai Lama tror inte att bön hjälper mot terrorism. - Foto: Ashwini Bhatia/TT Bild
Det är människan som skapat terrorism, menar han.
2 av 4
Det är människan som skapat terrorism, menar han. - Foto: Ashwini Bhatia/TT Bild
Därför är det också upp till människan att lösa det.
3 av 4
Därför är det också upp till människan att lösa det. - Foto: Ashwini Bhatia/TT Bild
4 av 4
- Foto: tt bild

Dalai Lama: Människan skapade terrorism – sluta be till gud om en lösning

Efter förra veckans terrorattacker i Paris har många världsledare uttalat sig om händelserna. En av dem är tibetanska Dalai Lama, som menar att folk måste sluta be till gud om hjälp för att få slut på terrorismen.


Att be kommer inte att lösa några problem med terrorism, menar Dalai Lama.

I en intervju med tyska kanalen Deutsche Welle säger buddhist-ledaren att terrorism är ett problem skapat av människan och att det därför måste fixas av människan – utan hjälp från gud.

– Folk vill leva fridfulla liv. Terroristerna tänker kortsiktigt, och det är en av anledningarna till självmordsbomberna. Vi kan inte lösa det här problemet bara genom bön, säger Dalai Lama i intervjun.

Han säger också att han som buddhist tror på bön, men att han inte tror att gud kan hjälpa till i det här fallet.

– Det är ologiskt. Gud skulle ha sagt lös det själva eftersom det var ni som skapade det från första början, säger Dalai Lama till Deutsche Welle.

/
/
Bon
/
Gud
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Två gripna för mordförsök i Bredäng

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

Det råder äggbrist i Norge – och många korsar därför gränsen för att ladda upp inför påsken. De frågar direkt när de kommer in: "Har ni ägg?", säger Patrik Zäll, butikschef för Nordby Supermarket.

Så kan kriget fortsätta trots fördömanden

Världssamfundet har satt ned foten om en vapenvila, åtminstone på pappret. Säkerhetsrådets krav lämnar tolkningsutrymme och har åsidosatts förr. Israel fortsätter att bomba Gazaremsan.

Japan återupptar Unrwa-stöd

Japan är i färd med att återuppta sitt stöd till FN:s krisdrabbade hjälporganisation för palestinska flyktingar, Unrwa – som koordinerar närapå alla hjälpsändningar till Gaza – meddelar landets regering.

Påven kysste kvinnliga interners fötter

Påve Franciskus markerade i år skärtorsdagens ankomst genom att tvätta och kyssa tolv kvinnliga interners fötter i ett fängelse utanför Rom.

Lite uppåt i Asien

1 timme sedan
Det var omkring en halv procent upp för ledande börsindex i Japan och Kina i fredagens inledande handel, en dag då börsen i Hongkong har helgstängt.