1 av 5
- Foto: TT Bild/Dabiq
2 av 5
- Foto: Dabiq
3 av 5
- Foto: TT Bild
Härifrån lyfte planet.
4 av 5
Härifrån lyfte planet. - Foto: Google Maps
IS kallar Anonymous för idioter.
5 av 5
IS kallar Anonymous för idioter. - Foto: tt bild

Här är IS bild på terrorbomben som dödade hundratals

Bomben som fick ett ryskt plan att krascha i Egypten ska ha förvarats i en läskburk, enligt IS som tagit på sig dådet. Nu publicerar de en bild på den i en tidning kopplad till terrororganisationen.


En tidning som ska vara kopplade till IS har publicerat ett foto som enligt flera källor ska visa den bomb som fick det ryska planet att krascha i Egypten, skriver Expressen.

Planet kraschade i slutet av oktober och 224 personer omkom. IS tog efter tragedin på sig ansvaret för dådet.

Bomben ska enligt IS-magasinet Dabiq ha varit gömd i en läskburk.


Den skulle egentligen användas mot ett västerländskt flygplan, men planen ska ha ändrats och i stället hamnade den på ett ryskt plan, skriver Evan Kohlman, nyhetsanalytiker för amerikanska NBC, på Twitter.

Detta ska vara ett utdrag ur tidningen Dabiq:

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Risk för nya ras i danska Børsen

Börsen väntas falla efter Israelattack

Det ser ut att bli en minusöppning på Stockholmsbörsen, enligt förhandeln på IG Markets. På flera ledande Europabörser pekar det också mot minussiffror efter uppgifter om att Israel ska ha attackerat mål i Iran.

Morgonens nyheter 19 april

Här är morgonens nyheter i korthet.

Två unga män döda i våldsam krasch

En 18-årig man och en 20-årig har dött i en bilkrasch i Eskilstuna, säger polisen till Aftonbladet. Olyckan skedde kort efter midnatt.

Fler tror på stigande bopriser

Svenskarnas tro på stigande bostadspriser ökar för sjätte månaden i rad. Mer än hälften tror på en uppgång under året, visar Länsförsäkringarnas mätning Boprisbarometer.

Bombplan har kraschat i Ryssland

Ett strategiskt bombflygplan har störtat i Stavropol-regionen i södra Ryssland, uppger det ryska försvarsdepartementet för den statskontrollerade nyhetsbyrån Interfax.