Ny IS-video – hotar New York med bomber

Under onsdagskvällen släppte IS en video där de hotar New York. I videon visas bland annat en man som kopplar något mot sin kropp.


IS nya video, som flera medier skrivit om, riktar sig mot New York. I den kan man se en man som kopplar något som liknar en bomb mot sin kropp och gömmer den under skinnjackan.

Därefter visas bilder på välbesökta platser i New York som Times Square. Dessutom visas ett klipp där Frankrikes president Francois Hollande säger att dådet som drabbat Paris är hemskt. Enligt New York Post kommer sedan texten: "Vad som kommer härnäst är mycket värre".

Det ska dock inte finnas något konkret mål mot New York just nu, skriver CNN. Flera av bilderna i videon kan vara gamla. Enligt J. Peter Donald som är talesman för New York-polisen känner de till den nya videon och de ska ta det på allvar.

– Även om en del av bilderna är nya, återupprepar videon bara budskapet att New York är ett huvudmål för terrorister, säger han och fortsätter:

– Det finns inget specifikt hot mot staden just nu, men vi kommer att behålla en förhöjd beredskap och fortsätta jobba med FBI och anti terrorist-enheter för att hålla New York säkert.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Förlust för SJ

Protest mot Postnord-vd:ns lön – tjänar 935 000 i månaden: ”Stopp”

Postnords vd Annemarie Gardshol tjänar 935 000 kronor i månaden. Hennes höga lön och extrema löneökning har fått hård kritik från brevbärarna. "Hur rättfärdigar hon sin lön", skriver de i ett upprop.

Fler sprängningar riktas mot privatbostäder

1 timme sedan
Användningen av explosiva ämnen ökade under 2023 jämfört med åren innan och ligger nu i nivå med toppnoteringen från 2019, visar statistik från Polismyndigheten.

Nordea: Trycket på hushållen lättar

1 timme sedan
Storbanken Nordeas ekonomer konstaterar att det pågår en normalisering av inflationen, vilket väntas få centralbanken att sänka räntor.

Tidsfrist löpte ut – universitetsprotest fortgår

1 timme sedan
USA:s studentprotester mot Israels krigföring i Gaza fortsätter – och växer. Universiteten brottas med balansgången mellan vissa studenters yttrandefrihet och andras säkerhet – och mäktiga givares intressen.

Polisen i Vilhelmina rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Singelolycka på E45, nordost om Vilhelmina.", skriver polisen på sin hemsida.