Islamiska staten har tagit på sig dåden i Paris i förra veckan.
1 av 2
Islamiska staten har tagit på sig dåden i Paris i förra veckan. - Foto: TT
2 av 2
- Foto: Grafik: Independent

Så ser den muslimska världen på IS

Tror du att alla muslimer är terrorister? Då borde du verkligen ha ett titt på den här listan.


I terrorismens spår är det många som kanske har svårt att skilja på muslimer och terrorister. Då är det ju tur att det finns folk som undersöker vad folk i den muslimska världen verkligen tycker. Det är Pew Research Center som i våras gjorde en stor undersökning i muslimska länder om synen på Islamiska Staten.

Och det är tydligt att terrorsekten inte är speciellt populära. Tydligen tycker inte muslimer heller att terror, mord och halshuggningar är något bra (sjuk överraskning va?)

Minst poppis är IS i Libanon där 100 procent av de tillfrågade är negativt inställda till IS. Tätt efter kommer Jordanien, som 97 procent är negativa. 2 procent svarade att de var osäkra, skriver Independent.

Mest positiva till IS var man i Nigeria, där 14 procent tycker att det som IS gör är bra. I Nigeria kontrollerar IS-kopplade sekten Boko Haram stora delar av norra Nigeria.

Bild: Independent

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

1 timme sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

1 timme sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.

Person skjuten under jakt

2 timmar sedan
En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.

Polisen i Borås rapporterar om brand

2 timmar sedan
"Det brinner i en lägenhet i ett flerfamiljshus på Dalbogatan.", skriver polisen på sin hemsida.

Razzior mot ryskt spionnätverk i Polen

2 timmar sedan
Polsk säkerhetstjänst uppger att en räd genomförts mot ett ryskt spionnätverk. Räden har genomförts i samband med tjeckisk underrättelsetjänst.