Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Så ser den muslimska världen på IS

- 19/11/2015, 23:44
Islamiska staten har tagit på sig dåden i Paris i förra veckan.
1 av 2

Islamiska staten har tagit på sig dåden i Paris i förra veckan.

TT

2 av 2

Grafik: Independent

Tror du att alla muslimer är terrorister? Då borde du verkligen ha ett titt på den här listan.

I terrorismens spår är det många som kanske har svårt att skilja på muslimer och terrorister. Då är det ju tur att det finns folk som undersöker vad folk i den muslimska världen verkligen tycker. Det är Pew Research Center som i våras gjorde en stor undersökning i muslimska länder om synen på Islamiska Staten.

Och det är tydligt att terrorsekten inte är speciellt populära. Tydligen tycker inte muslimer heller att terror, mord och halshuggningar är något bra (sjuk överraskning va?)

Minst poppis är IS i Libanon där 100 procent av de tillfrågade är negativt inställda till IS. Tätt efter kommer Jordanien, som 97 procent är negativa. 2 procent svarade att de var osäkra, skriver Independent.

Mest positiva till IS var man i Nigeria, där 14 procent tycker att det som IS gör är bra. I Nigeria kontrollerar IS-kopplade sekten Boko Haram stora delar av norra Nigeria.

Bild: Independent