USA:s president Barack Obama höll tal i natt.
1 av 3
USA:s president Barack Obama höll tal i natt. - Foto: PBS/TT bild
Bild från dödsskjutningarna i San Bernadino.
2 av 3
Bild från dödsskjutningarna i San Bernadino. - Foto: tt bild
3 av 3
- Foto: tt bild

"Vi ska förgöra Islamiska staten"

USA:s president Barack Obama höll natten till måndag tal till nationen, där han talade om att USA nu ska ta hårdare tag mot terrorn. Han varnade också för diskriminering och rasism.


Under de senaste veckorna har USA och Europa skakats av terrorns verklighet, med attackerna i Paris, och skjutningen på en julfest i San Bernardino. Syed Rizwan Farook, som deltog i mördandet av 14 personer i San Bernardino ska ha sympatiserat med IS.

Bild:TT

I natt höll USA:s president Barack Obama ett tal till nationen, där han pratade om hotet från terrorismen, och hur USA ska agera.

– Hotet från terrorism är på riktigt. Men vi kommer att vinna. Vi kommer att förgöra IS och alla andra organisationer som vill skada oss.

Han menar att IS hoppas att USA:s hot bara kommer att stanna vid hårda ord, men att USA måste göra mer. Ett sätt att komma åt IS, menar Obama, är att skärpa USA:s liberala vapenlagar. Han menar också att USA inte får börja med diskriminera muslimer, eller tro att alla muslimer är onda.

– Vi kan inte låta det här bli en kamp mellan USA och islam. Det är precis det IS vill ska hända. IS talar inte för islam. De är en dödskult som står för en minimal minoritet av miljarder muslimer över hela världen, sa Barack Obama i sitt tal.


USA
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!