Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Så ska Anonymous supertrolla IS nu på fredag

1 av 2

tt bild

2 av 2

TT bild

Nyheter | 08/12/2015 13:57

Nu är Anonymous redo att ta kriget mot IS till en ny nivå. Men de har verkligen sitt egna sätt att visa att de inte är rädda för terroristerna.

Cyberkriget mellan Anonymous och Islamiska Staten är i full gång, och hittills ska Anonymous ha stängt ner tusentals konton i sociala medier kopplade till IS.

Och nu är Anonymous redo att ta kriget till nästa nivå – med en supertrollning. Enligt Sky News, som intervjuat hackaren ”Comedi”, en av topparna i Anonymous, kommer hackergruppen utföra en ”Day of rage” nu på fredag.

Bild:TT

Det hela kommer gå ut på att Anonymous kommer byta ut så många bilder som möjligt på IS-sidor – med blider på getter. Daesh, som IS också kallas, ligger nära ett annat ord som på arabiska betyder något i stil med "getknullare". Något som IS själva inte vill associeras med.

– IS använder sociala medier för att basunera ut rädsla och ilska. Vi är här för att visa dem att vi inte är rädda och visa vilka de verkligen är; nämligen #Daeshbags, säger Comedi till Sky News.