En fatwa har nått allmänheten om 15 nya regler för IS-krigare.
1 av 2
En fatwa har nått allmänheten om 15 nya regler för IS-krigare. - Foto: TT / FAKSIMIL
IS-krigare har ofta tillfångatagna kvinnor och barn.
2 av 2
IS-krigare har ofta tillfångatagna kvinnor och barn. - Foto: Ap/TT Bild

Här är IS 15 nya regler om hur de ska behandla sina sexslavar

Under dagen har ett dokument från IS blivit publicerat som kan liknas vid en handbok för krigare. Den innehåller 15 helt ofattbara regler.


Krigare för terrororganisationen IS släppte i januari en slags intern handbok för hur krigare får bete sig mot tillfångatagna, eller "sexslavar" som de också har kallats. Texten har under tisdagen släppts till allmänheten och översatts.

Dokumentet, som kallas en fatwa vilket alltså är benämningen på ett juridiskt utlåtande som en tolkare av islamska regler avger rörande en rättsfråga, börjar med texten "... en av det ofrånkomliga från jihad är att kvinnor och barn kommer bli tillfångatagna." Fatwan innehåller också 15 nya regler för hur man får behandla sina tillfångatagna:

1. Det är inte tillåtet för ägaren av en kvinnlig fånge att ha samlag med henne förrän hon har haft menstruationscykeln och blivit ren.

2. Om hon inte menstruerar och är gravid, är det inte tillåtet att ha samlag med henne förrän hon har fött barnet.

3. Det är inte tillåtet att låta henne genomgå abort om hon är gravid.

4. Om ägaren till en kvinnlig fångenskap släpper henne fri kan bara han ha samlag med henne och han kan inte låta någon annan ha samlag med henne.

5. Om ägaren till en kvinnlig fånge, som har en dotter som är gammal nog för samlag, har sexuella relationer med dottern, är det inte tillåtet att ha samlag med mamman och hon är för evigt tabu för honom. Skulle han ha samlag med mamman får han inte ha samlag med dottern för evigt.

6. Ägaren av två systrar får inte ha samlag med dem båda; snarare kan han bara ha samlag med en av dem. Den andra systern får han ha samlag med, om han skulle avstå från ägandet av den första systern genom att sälja henne, ge bort henne eller släppa henne.

7. Om den kvinnliga fången ägs av en far får hans son inte ha samlag med henne och vice versa. Dessutom är samlag med sin frus kvinnliga fånge inte heller tillåtet.

8. Om en far hade samlag med sin kvinnliga fånge och sedan gav bort henne eller sålde henne till sin son, får fadern inte längre ha samlag med henne.

9. Om den kvinnliga fången blir gravid med sin ägare, kan han inte sälja henne och hon ska släppas fri efter hans död.

10. Om ägaren släpper sin kvinnliga fånge är det inte tillåtet att ha samlag med henne efter att hon blivit fri och är inte längre hans egendom.

11. Om två eller flera personer är inblandade i att köpa en kvinnlig fånge, får ingen av dem ha sex med henne eftersom hon är en del av ett gemensamt ägande.

12. Det är inte tillåtet att ha samlag med en kvinnlig fånge under hennes menstruationscykel.

13. Det är inte tillåtet att ha analsex med en kvinnlig fånge.

14. Ägaren av en kvinnlig fånge ska visa medkänsla mot henne, vara snäll mot henne, inte förödmjuka henne och inte överlåta arbete hon är oförmögen att utföra.

15. Ägaren av en kvinnlig fånge bör inte sälja henne till en individ som han vet kommer att behandla henne illa eller göra med henne vad Allah har förbjudit.


Bildkälla: Faksimil från Mirror

IS-krigare har fått extrem kritik från muslimska samfund. Bland annat professorn i islamologi Abdel Fattah Alawari som uttalar sig om reglerna och säger att ISIS "inte följer muslimska regler" och att ha "slavar går emot allt som islam står för", rapporterar Mirror.


/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Attacker mot flera kraftverk i Ukraina

Så begränsar du köp i barnens spelappar i påsk

I många av barnens populära spelappar kan man köpa saker i spelen. Till påsk är det också flera av dem som har tidsbegränsade erbjudanden. Det balanserar på gränsen till vad som är lagligt, enligt Sveriges konsumenter.

Ditt snus kan försvinna – här är hela listan

Ett förslag har presenteras: Snus med högre nikotinhalt än 12 milligram per gram bör förbjudas. Slås förslaget igenom kan snusvarianter av bland annat General, Kaliber och Velo förbjudas.

Misstänkt våldtäkt utomhus – man i 20-årsåldern anhållen

Natten till fredagen greps en man misstänkt för våldtäkt i Åre. Mannen, som är i 20-årsåldern, är nu anhållen av åklagare. Polisen har genomfört förhör med vittnen, den misstänkte och offret, som är en kvinna. Man har också fotodokumenterat den misstänkta brottsplatsen.

Morgonens nyheter 29 mars

Här kommer morgonens nyheter i korthet.

Tyskt pollen drar in över Sverige i påsk

Björken blommar inte än. Ändå kan den känslige åka på en pollensmäll under påsken. Förklaringen ligger i luftströmmen söderifrån.