Mieko Rye.
Mieko Rye. - Foto: Fakismil/Facebook

Modellen kämpar mot bröstcancer – nu vill hon inspirera andra kvinnor

Modellen Mieko Rye kämpar mot bröstcancer, nu har hon tagit modellbilder på sig själv för att inspirera andra kvinnor till att älska sig själva.


Modellen Mieko Rye drabbades av bröstcancer, och ville inte titta på sig själv i spegeln efter sina behandlingar.

Rye har varit modell i 20 år. Hon förklarar att hon grät varje gång hon såg sig själv under cancerbehandlingen eftersom hon kände att hon såg någon annan i spegeln.

– När jag först började tappa mitt hår, mina ögonbryn och ögonfransar så tänkte jag "den här situationen är så sjukt ironisk med tanke på mitt jobb". Jag sa det skämtsamt till människor, men jag grät på insidan, säger hon till ABC News.

Men hon ändrade inställning, när hon sedan tittade sig i spegeln så insåg hon att det inte var så illa. Nu har hon tagit supersnygga modellbilder för att inspirera andra "pink ladies" som hon kallar dem, till att älska sig själva. Detta genom att skapa albumet "My Cancer Journey" på Facebook och fortsätta sitt jobb som modell.

– Jag är bara Mieko. Jag har ingenting att dölja. Jag har tredje graden bröstcancer och jag har aldrig känt mig mer vacker i hela mitt liv, skriver hon på sin Facebook.


/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

Juryn till Trumps rättegång utsedd

En jury bestående av tolv ordinarie ledamöter och sex ersättare har utsetts i rättegången mot expresident Donald Trump i New York.

Tände eld på sig själv under Trumpmål

1 timme sedan
En person har tänt eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut, bekräftar en talesperson för New York-polisen.

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

1 timme sedan
Regeringen har lovat att Sverige ska bidra med unika förmågor i Nato. Men marinchef Ewa Skoog Haslum är rädd att politikerna försummar marinen. Jag är orolig att man inte förstår varför vi behöver ha en stark marin, säger hon.

Täby: Polisen rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Bil och buss inblandad i trafikolycka i Arninge.", skriver polisen på sin hemsida.

Telenors svar på kundernas kritik: "Beklagar"

1 timme sedan
Telenor är en av Sveriges stora telekomjättar. I en video på Facebook marknadsför de en ny tjänst, som minst sagt får en del kunder att reagera. Nu bemöter de kritiken.