Lilla hunden Buster släpades efter en bild i över en kilometer.
1 av 2
Lilla hunden Buster släpades efter en bild i över en kilometer. - Foto: Polisen/Veterinären
Detta hände i Norge.
2 av 2
Detta hände i Norge. - Foto: TT NYHETSBYRÅN

Hunden Buster släpades efter en bil i över en kilometer

Hunden Buster, 5, släpades under söndagsmorgonen efter en bil i över en kilometer. Då gick polisen ut på sociala medier för att hitta ägarna.


Det var under söndagen i Norge som hunden Buster släpades efter en bil, över en kilometer. Till slut så gick kopplet sönder, hunden kom loss och bilen fortsatte köra.

– Bilisten som larmade låg bakom bilen och försökte signalera till bilen framför vad som pågick, men lyckades inte. Hunden satt fast i kopplet efter bakluckan, säger Trond Friberg, operativ chef för polisen i Haugesund till VG.

Samma bilist som larmade såg även till att 5-åriga Buster kom till veterinären. Hos veterinären kom det fram att chippet inte var uppdaterat med de senaste kontaktuppgifterna till ägarna.

Ägarna är nu hittade

Det var då som polisen gick ut på sociala medier för att få tag på ägarna, vilket de lyckades med efter att många delade det.

– Jag kommer inte att gå in på detaljer om vad ägaren har sagt. Just nu är hund och ägare återförenade och vi kommer låta ägaren smälta det här och ta hand om hunden, säger Trond Friberg till VG.


/
/
/
Bil
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!