Explosionerna i Bryssel – minst 23 personer döda

Flera har dött och flera har skadats efter explosioner på Bryssel flygplats.


De första uppgifterna om antal döda och antal skadade kom från sjukhuset Saint-Luc som mottagit skadade från flygplatsen. Enligt sjukhuset rörde det sig om tio döda och 30 personer som skadats. Men senare kom uppgifter om att 13 personer är döda och 34 personer är skadade, detta enligt den belgiska public service-kanalen VRT.

Strax efter explosionerna så inträffade det även explosioner i Bryssels tunnelbanesystem, en av de drabbade stationera är Maalbeek som ligger i centrala Bryssel. Enligt siffror ska 10 personer dött i den explosionen. Så just nu har alltså minst 23 personer mist livet i explosionerna.

Det var på måndagsmorgonen vid 8-tiden som det hördes två explosioner på Bryssel flygplats. Svenska Dagbladets korrespondent Teresa Kuchler var på flygplatsen när det smällde.

– Hela huset skakade, det är rök över allt och det låg människor på marken inne i terminalen. De såg inte skadade ut utan hade antagligen bara lagt sig ner. Det rasade ner flis från taket. Alla butiker har stängt och vakter drivit alla ur hallen. Människor springer, säger hon till SVD.

Än är det oklart vad som har hänt och vad, vem eller vilka som har orsakat explosionerna. Men enligt belgisk public service är det ett självmordsdåd som ska ha orsakat explosionerna på flygplatsen.

/
/
Senaste nytt

Ericsson i miljardsamarbete med AT&T i USA

WHO uppmanas av Israel att tömma Gazaförråd

1 timme sedan
Den israeliska militären uppmanar världshälsoorganisationen, WHO, att tömma ett förråd som organisationen har i södra Gaza.

Spotify lyfte på Wall Street efter sparbesked

2 timmar sedan
De ledande indexen på Wall Street stängde med röda siffror på måndagen. Spotifys aktie bröt mot den övergripande riktningen och steg kraftigt efter beskedet om ett nytt sparpaket.

De värsta lösenorden du kan ha 2023 – hackarna knäcker dem på 1 sekund

2 timmar sedan
Här är en lista med de tio vanligaste lösenorden 2023. Dessa lösenord tar mindre än en sekund för hackarna att lista ut.

Misstänkt mordförsök på tåg i Nässjö – man i 25-årsåldern gripen

2 timmar sedan
En man i 25-årsåldern har gripits misstänkt för försök till mord och brott mot knivlagen ombord på ett tåg i Nässjö, skriver polisen på sin sajt.

Advokat straffas för allvarligt brott mot ed

3 timmar sedan
Advokaten förde in brev till en klient som satt häktad med restriktioner. Nu bötfälls han för ett "mycket allvarligt" brott mot god advokatsed – men slipper uteslutning, rapporterar Dagens Juridik.