Onsdag 26 Jan
Stockholm

Explosionerna i Bryssel – minst 23 personer döda

Flera har dött och flera har skadats efter explosioner på Bryssel flygplats.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

De första uppgifterna om antal döda och antal skadade kom från sjukhuset Saint-Luc som mottagit skadade från flygplatsen. Enligt sjukhuset rörde det sig om tio döda och 30 personer som skadats. Men senare kom uppgifter om att 13 personer är döda och 34 personer är skadade, detta enligt den belgiska public service-kanalen VRT.

Strax efter explosionerna så inträffade det även explosioner i Bryssels tunnelbanesystem, en av de drabbade stationera är Maalbeek som ligger i centrala Bryssel. Enligt siffror ska 10 personer dött i den explosionen. Så just nu har alltså minst 23 personer mist livet i explosionerna.

Det var på måndagsmorgonen vid 8-tiden som det hördes två explosioner på Bryssel flygplats. Svenska Dagbladets korrespondent Teresa Kuchler var på flygplatsen när det smällde.

– Hela huset skakade, det är rök över allt och det låg människor på marken inne i terminalen. De såg inte skadade ut utan hade antagligen bara lagt sig ner. Det rasade ner flis från taket. Alla butiker har stängt och vakter drivit alla ur hallen. Människor springer, säger hon till SVD.

Än är det oklart vad som har hänt och vad, vem eller vilka som har orsakat explosionerna. Men enligt belgisk public service är det ett självmordsdåd som ska ha orsakat explosionerna på flygplatsen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela