Söndag 5 Dec
Stockholm

Källor: Minst 400 IS-terrorister redo att attackera Europa

IS tog på sig attackerna i Bryssel. Enligt uppgifter ska det finnas hundratals IS-krigare redo att utföra nya attacker.
1 av 3
IS tog på sig attackerna i Bryssel. Enligt uppgifter ska det finnas hundratals IS-krigare redo att utföra nya attacker. Foto: Twitter/TT Bild
Hemska bilder från Belgien.
2 av 3
Hemska bilder från Belgien. Foto:
Hemska bilder från Belgien.
3 av 3
Hemska bilder från Belgien. Foto:

Mer än 400 IS-terrorister ska vara tränade för att utföra dåd i Europa. Personer bakom Parisdåden ska också finnas i Sverige.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

IS ska ha tränat åtminstone 400 krigare att slå till mot Europa efter attackerna som utfördes i såväl Bryssel som Paris. Målet ska vara att återigen skapa så stor skada som möjligt mot så kallade "mjuka mål", uppger AP.

Även om terrorgruppen förlorar mark i Syrien och Irak ska det enligt uppgifter finnas en stor spridning av jihadister i Europa. Frågan som många ställer sig är hur många och exakt var krigarna befinner sig.

En säkerhetskälla från Irak ska ha sagt att personer som var med och planerade attacken i Paris just nu befinner sig i Sverige och Danmark exempelvis. Det ska också ha kommit en ny grupp från Turkiet in i Europa nyligen.

Fransk säkerhetstjänst har sagt att efter att spår länkats till Abdelhamid Abaaoud efter Paris-attackerna så är han "arkitekten" bakom allting. Han ska ha lett en gren för externa operationer, kallad Amni, som skickar utvalda krigande terrorister tillbaks till Europa för att genomföra terrordåd, skriver Sveriges Radio.

Kommentera
Kopiera länk
Dela