Hemska bilder från Belgien.
1 av 2
Hemska bilder från Belgien.
Hemska bilder från Belgien.
2 av 2
Hemska bilder från Belgien.

Källor: Minst 400 IS-terrorister redo att attackera Europa

Mer än 400 IS-terrorister ska vara tränade för att utföra dåd i Europa. Personer bakom Parisdåden ska också finnas i Sverige.


IS ska ha tränat åtminstone 400 krigare att slå till mot Europa efter attackerna som utfördes i såväl Bryssel som Paris. Målet ska vara att återigen skapa så stor skada som möjligt mot så kallade "mjuka mål", uppger AP.

Även om terrorgruppen förlorar mark i Syrien och Irak ska det enligt uppgifter finnas en stor spridning av jihadister i Europa. Frågan som många ställer sig är hur många och exakt var krigarna befinner sig.

En säkerhetskälla från Irak ska ha sagt att personer som var med och planerade attacken i Paris just nu befinner sig i Sverige och Danmark exempelvis. Det ska också ha kommit en ny grupp från Turkiet in i Europa nyligen.

Fransk säkerhetstjänst har sagt att efter att spår länkats till Abdelhamid Abaaoud efter Paris-attackerna så är han "arkitekten" bakom allting. Han ska ha lett en gren för externa operationer, kallad Amni, som skickar utvalda krigande terrorister tillbaks till Europa för att genomföra terrordåd, skriver Sveriges Radio.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Bättre än väntat från Avanza

Risk för nya ras i danska Børsen

Det finns risk för att fler delar av den brandhärjade historiska byggnaden Børsen i Köpenhamn kollapsar.

Börsen väntas falla efter Israelattack

Det ser ut att bli en minusöppning på Stockholmsbörsen, enligt förhandeln på IG Markets. På flera ledande Europabörser pekar det också mot minussiffror efter uppgifter om att Israel ska ha attackerat mål i Iran.

Morgonens nyheter 19 april

1 timme sedan
Här är morgonens nyheter i korthet.

Två unga män döda i våldsam krasch

1 timme sedan
En 18-årig man och en 20-årig har dött i en bilkrasch i Eskilstuna, säger polisen till Aftonbladet. Olyckan skedde kort efter midnatt.

Fler tror på stigande bopriser

1 timme sedan
Svenskarnas tro på stigande bostadspriser ökar för sjätte månaden i rad. Mer än hälften tror på en uppgång under året, visar Länsförsäkringarnas mätning Boprisbarometer.