Ted Cruz meddelade sin avgång i natt.
Ted Cruz meddelade sin avgång i natt. - Foto: tt bild

Stor vinst för Trump – då hoppar Cruz av

Ted Cruz pakt med Ohioguvernören John Kaisch var ineffektiva. Efter dåligt valresultat i natt meddelade Cruz sin avgång.


Samtidigt som Donald Trump vann primärvalet i Indiana i natt meddelade Ted Cruz att han hoppar av kampanjen. Detta meddelar TT via SVT.

Ted Cruz hade ingått i en pakt med Ohioguvernören John Kaisch för att stoppa Trumps framgångar. Pakten var ineffektiv då Trump fick 53 procent av rösterna och Cruz runt 37 procent. Trumps chanser att bli republikanernas presidentkandidat är alltså nu ännu starkare.

Efter resultatet meddelade Cruz att han avbryter sin kampanj.

– Jag har sagt att jag skulle fortsätta så länge som det fanns en livskraftig väg till seger. Jag är ledsen att säga det, men i kväll verkar den vägen har stängts, sa Cruz i sitt tal.

– Ted Cruz är en sjuhelsikes motståndare, han är smart och har en fantastisk framtid, ska en förvånad Trump ha sagt i ett tal i New York efter att ha hört om Indianas valresultat.

Det finns en utmanare kvar till Trump – John Kasich. Chansen att bli nominerad i presidentvalet är väldigt liten för Kaisch, då han enbart har vunnit i staten Ohio. Men han har lovat att fortsätta kamapnjen tills en kandidat når de 1 237 delegater som behövs för att vinna republikanernas presidentrace, skriver SVT.

/
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Israel går tillbaka till förhandlingsbordet

Inflationen i USA på väntad nivå

Kärninflationen i USA i februari – där prisökningarna på energi och livsmedel räknas bort – uppgick till 2,8 procent i årstakt, vilket låg i linje med förväntningarna.

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

1 timme sedan
Ryssland har ett klart övertag i kriget, enligt Ukrainas nye arméchef Oleksandr Syrskyj. Invasionsstyrkorna har flera gånger mer ammunition än vad ukrainarna har.

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

1 timme sedan
För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.

Polens president stoppar dagen efter-piller

1 timme sedan
Polens president Andrzej Duda använder sitt veto för att sätta stopp för regeringens planer på att lätta på restriktionerna mot receptfria akuta p-piller.