Pojken var nötallergiker.
1 av 3
Pojken var nötallergiker. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT/Lars Pehrson/SvD/TT
Personalen ombord bad de kliva av planet.
2 av 3
Personalen ombord bad de kliva av planet. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT
Familjen känner sig oerhört dåligt behandlade.
3 av 3
Familjen känner sig oerhört dåligt behandlade. - Foto: Lars Pehrson/SvD/TT

Sara och hennes familj kastades av flygplanet – på grund av sonen

Familjen känner sig fortfarande väldigt dåligt behandlade.


Ibland när man flyger brukar man få höra att de inte säljer jordnötter ombord med tanke på allergiker. Men den här gången fick lilla Theo som var allergisk kliva av planet, tillsammans med mamma Sara och pappa Kyson.

Familjen skulle hem från Utah i USA men de tvingades av flygplanet på grund av deras son som var allergisk mot jordnätter, skriver New York Daily News.

– Sämsta kundservicen någonsin. Ord kan inte beskriva min ilska nu. Vem sparkar av någon från ett plan, skriver pappan på Twitter.

Det var några dagar innan som lilla Theo hade fått sin första allergiska reaktionen någonsin. Föräldrarna kontaktade då personalen ombord för att se till att det inte skulle hända igen.

Men när flygplanet skulle lyfta så kom personalen och bad de gå av planet.

– Andra flygbolag har varit hjälpsamma, men personalen här var väldigt nedlåtande och snorkig, säger pappan till New York Daily News.

De tvingades då åkta till en annan flygplats för att ta sig hem. Flygbolaget Allegiant har bett om ursäkt till familjen i ett uttalande där de också sa att de alltid försöker fixa säten där risken för att kontakt med jordnötter är som minst.

– Personalen kontaktade experter som rekommenderade att familjen inte skulle flyga med. Allegiant ordnade andra biljetter till familjen och såg till så att de kunde komma hem senare samma kväll, skriver de också i uttalandet.

Men trots att de bett om ursäkt känner sig familjen fortfarande väldigt dåligt behandlade.

– Den här händelsen var verkligen en ögonöppnare för hur svårt det är att flyga med allergier, säger fadern till New York Daily News.

Du kanske också är intresserad av pojkvännen som överraskar flickvännen på flygplanet eller se när blixten slår ner i flygplanet.

/
/
Son
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du varit med om något liknande?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Nytt avtal för akademiker i kommuner och regioner

25 års fängelse för svindlaren Bankman-Fried

Den tidigare kryptovalutakungen Sam Bankman-Fried döms till 25 års fängelse av en federal domstol i New York. Jag kastade bort allt och det hemsöker mig varje dag, säger 32-åringen i rätten.

Amazons försäljning rasar – i Sverige

Svenskarna överger Amazon, ser det ut som enligt den senaste rapporten till Bolagsverket. Men kanske lyckas man vända trenden med ny AI-teknik.

Polen: Framsteg i spannmålstvist med Ukraina

I slutet av februari övervägde Polen att tillfälligt stänga gränsen mot Ukraina. Nu är de båda länderna nära en lösning på spannmålstvisten, enligt Polens premiärminister Donald Tusk.

Polisen i Vaggeryd rapporterar om trafikolycka

"Flera polispatruller på plats vid trafikolycka.", skriver polisen på sin hemsida.

Ryssland: Ukrainsk finansiär bakom terrordåd

1 timme sedan
Ryssland fortsätter påstå att Ukraina hade någonting att göra med terrordådet i Moskva den 22 mars, då minst 143 personer dödades i ett konserthus.