Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

27-åring fick missfall – döms till åtta års fängelse

- 17/05/2016, 21:07 -
En 27-årig kvinna i Argentina har dömts till 8 år i fängelset.
1 av 3

En 27-årig kvinna i Argentina har dömts till 8 år i fängelset.

TT bild

Hon döms för att ha mördat sitt barn genom missfall.
2 av 3

Hon döms för att ha mördat sitt barn genom missfall.

Ap

Enligt kvinnan visste hon inte ens att hon var gravid.
3 av 3

Enligt kvinnan visste hon inte ens att hon var gravid.

JESSICA GOW/AP/SCANPIX

Ja för det här är ju helt logiskt....

Den 21 mars 2014 fick en 27-årig kvinna kraftiga smärtor i magen och hon blödde kraftigt ur vaginan. Hon sökte då läkarvård i San Miguel i Argentina där hon fick träffa en gynekolog, skriver Amnesty.

Då fick hon veta att hon var gravid i 22 veckan och att hon hade fått ett missfall. Kvinnan hade ingen aning om att hon var gravid.

Personalen på sjukhuset ska sedan ha hittat ett dött foster på en av sjukhusets toaletter.

Den 27-åriga kvinnan ska ha sagt att sjuksköterskan kom till henne med en burk innehållandes det döda fostret. Hon sa att det var kvinnans döda son, skriver Amnesty.

Kvinnan ska också ha blivit påtvingad en undersökning av hennes intima delar utan att hon var medveten om det. Det är ett brott att lämna ut medicinsk information, men sjukhuset gjorde det ändå till polisen.

I Argentina är det förbjudit att göra abort så nu har kvinnan varit häktad i två år, anklagad för självframkallad abort. Rubriceringen ändrades senare till grovt mord, som kan ge ännu högre straff. Hon har nu dömts till åtta års fängelse men domen kommer att överklaga, skriver Amnesty.