Stockholm

Fakta om Aokigahara – den hemsökta "självmords" skogen

Den här skogen ska ingen någonsin behöva gå in i.


Läs mer

Det finns en skog nordväst om det majestätiska berget Mount Fuji i Japan. Den är ungefär 35 kvadratkilometer stor och den är en skog ingen någonsin ska behöva gå in i. Den går efter namnet Aokigahara och bara namnet borde ge dig rysningar.

Det sägs nämligen att den är hemsökt, men inte nog med det. Den kallas nämligen för "The Suicide Forest" (självmordsskogen). Här kommer hårresande fakta om skogen.

Bildkälla: Youtube

1. Mest populär för självmord i hela världen

Statistik visar att Aokigahara inte bara är den plats i Japan som är mest populär för självmord – den är även ett av de mest populära platserna att ta livet av sig i världen. Skogen är väldigt grön och det gör att lik kan finnas i skogen i flera år och i vissa fall hittas de aldrig. En del säger att 100 personer om året försvinner i skogen.

2. Skyltar vid ingången

Japan är ett av de länder i världen där flest tar självmord. För att försöka se till att siffran sjunker har Japans regering satt upp kameror utanför ingången till skogen. Det finns även patruller som går i skogen för att hämta hem alla kroppar och se till att de får en fin begravning. Vid ingången till skogen har också skyltar satts upp "Tänk på dina barm och din familj" står det på en. "Ditt liv är en fantastisk gåva från dina föräldrar" står det på en annan.

Bildkälla: Youtube

3. Det är tyst

I skogen finns nästan inget vildliv så det blir oroväckande tyst. Skogen är full av grottor och marken är inte alls jämn.

Bildkälla: Youtube

4. Aokigahara kan vara hemsökt

En del tror att skogen är hemsökt av spöken – yurei – och att de smyger runt i skogen. En del tror att de gör allt för att se till att besökare får en hemsk upplevelse. Det sägs också att dessa väsen försöker lura ledsna personer av stigen.

Bildkälla: Youtube

5. En del campar

Det är lagligt att tälta i skogen men om någon gör det betyder det ofta att personen inte vet om hen vill ta sitt liv eller inte. Ibland kan de tälta flera dagar i sträck. De som patrullerar i skogen försöker prata med de här personerna och se till att de väljer att leva.

Bildkälla: Youtube

6. Det är inte säkert att du kan ringa på hjälp

Kompasser, GPS och mobiler har dålig teckning i skogen. En del tror att det beror på demoner.

7. Om du viker från stigen kan du upptäcka hemska saker

Det finns en stig i skogen och om man inte vill utsätta sig för fruktansvärda upptäckter borde man hålla sig till den.

Bildkälla: Youtube

Magasinet Mental Floss har ännu mer kuslig fakta om "The Suicide Forest".

Magasinet Vice har gjort en dokumentär som helt klart är värd att se om en av de hjältarna som patrullerar i skogen. Se den här nere:


Skogen är så populär och ger så mycket rysningar hos folk att det i år släpptes en film, inspirerad av Aokigahara. Se trailern här under:


Att en sådan här skog finns är förfärligt. Att personer mår så dåligt att de vill avsluta sina liv ska aldrig behöva hända. Mår du dåligt? Mind har en linje öppen dygnet runt där du kan få hjälp.


Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.